Gimnastas už savo pasirodymą iš pradžių gavo 13,900 balo: 5,500 balo už sudėtingumą ir 8,400 balo už atlikimą. Po dramatiško perskaičiavimo, kuomet reikėjo laukti kelias minutes, teisėjai pataisė savo klaidą ir pridėjo dar 0,100 balo už sudėtingumą. To užteko, kad lietuvis su 14 balų iš ketvirtosios vietos pakiltų į antrąją.

„Iš pradžių žinojome, kad mano startinė bazė turėjo būti didesnė, teisėjai blogai paskaičiavo. Tai viskas buvo aišku“, – ramiu veidu ir be didesnių emocijų pasakojo naujasis Europos vicečempionas.

Europos gimnastikos čempionatas. Pratimų ant skersinio finalas. Robertas Tvorogalas / FOTO: Alfredas Pliadis

R. Tvorogalas surinko tiek pat balų kaip ir Ispanijos atstovas Joelis Plata, tačiau pastarojo programos išpildymas buvo prastesnis, todėl jam teko tenkinti bronza.

Europos čempionu tapo 14,400 balo surinkęs Kipro gimnastas Marios Georgiou.

R. Tvorogalas šioje rungtyje 2020 metais buvo tapęs Europos čempionu, o 2019 metais – Europos žaidynių nugalėtoju.

Paklaustas, kokios svarbos jo karjeroje yra sidabro medalis, laimėtas Miunchene, gimnastas truktelėjo pečiais: „Praėjusiais metais prašoviau medalį, dabar esu dar po operacijos, tai šiaip esu labai patenkintas, kad pavyko laimėti nors kokį medalį.“

R. Tvorogalas Europos čempionato medalį skyrė sau už darbą, treneriui ir visiems, prisidėjusiems prie darbo.

Europos gimnastikos čempionatas. Pratimų ant skersinio finalas. Robertas Tvorogalas / FOTO: Alfredas Pliadis

Skirtingai nei ramusis R. Tvorogalas, pastarojo treneris J. Izmodenovas tiesiog netvėrė kailyje – į glėbį iš džiaugsmo griebė tai auklėtinį, tai kolegas trenerius.

Įspūdingoje kone pilnutėlėje arenoje olimpiniame Miuncheno parke buvo ir lietuvių sirgalių, kurie garsiai palaikė Robertą per pasirodymą.

Priminsime, kad panaši situacija po teisėjų klaidos susiklostė ir Miunchene esančiame kanale, kur Lietuvos kanojininkai Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas iš pradžių pasidabino Europos čempionato bronzos medaliais, o po dviejų valandų šiuos pakeitė sidabro apdovanojimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją