Cyclingpro.net praneša, jog šiomis dienomis Nacionalinis antidopingo tribunolas skelbs didžiąją dalį sankcijų asmenims, susijusiems su skandalo epicentre atsidūrusia „Altopack-Eppela“ dviratininkų komanda.

Kai kurios bausmės jau paskirtos. Pavyzdžiui, Narciso Franceschi ir jo sūnus Luca iš sporto išmesti net 30 metų – jų diskvalifikacijos galios iki pat 2050-ųjų.

Dviračių sporto inventoriaus parduotuvę valdančiam N. Franceschi taip pat priklausė namas, kuriame, bylos duomenimis, dviratininkams būdavo duodami draudžiami preparatai.

L. Franceschi buvo „Altopack-Eppela“ komandos savininkas.

Identiškos bausmės turėtų susilaukti ir pastarosios ekipos sporto direktorius Elso Frediani, nuosprendį išgirsiantis artimiausiu metu.

Visi trys italai buvo kaltinami duomenų klastojimu, bandymu suklaidinti dopingo kontrolę, draudžiamų medžiagų gabenimu, laikymu ir bendrininkavimu vartojant dopingą. Tarp įtariamųjų buvo ir N. Franceschi žmona bei L. Franceschi motina Maria Luisa Luciani.

Taip pat jau nubaustas dviratininkas mėgėjas ir vaistininkas Andrea Bianchi, apkaltintas draudžiamų medžiagų gabenimu ir vartojimu bei diskvalifikuotas septyneriems metams.

Kitas dviratininkas Matteo Albanas dėl dopingo vartojimo susilaukė ketverių metų diskvalifikacijos, o už jo eilėje bausmių laukia Maheris Tounsi, Nico Colonna, Yuri Colonna, Francesco di Felice, taip pat gydytojas Daniele Tarsi.

Primename, kad 2017 metų gegužę „Altopack-Eppela“ komandai mėgėjų varžybose Italijoje atstovavęs L. Rumšas rastas negyvas savo tėvų namuose Toskanoje esančiame Lukos mieste.

Likus parai iki tragedijos jaunuolis lankėsi vietos ligoninėje, nes skundėsi dusuliu ir buvo nualpęs. Tačiau medikai jokių sveikatos sutrikimų nenustatė.

Nelaimė susilaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio, mat Linas buvo vieno garsiausių visų laikų Lietuvos dviratininkų Raimondo Rumšo sūnus.

Pastarasis 2002 metais užėmė trečią vietą labiausiai prestižinėse daugiadienėse „Tour de France“ lenktynėse, tačiau iškart susilaukė įtarimų dėl antidopingo taisyklių pažeidimų, kuomet policija jo žmonos Editos automobilyje aptiko krūvą draudžiamų preparatų. Po metų R. Rumšo organizme išties rasta dopingo, jis buvo diskvalifikuotas.

Puse lūpų nuo pat pradžių minėtos abejonės virto atvirais įtarinėjimais 2017 metų rugsėjį, kuomet L. Rumšo mirties bylą tyrusi policija per kratas „Altopack-Eppela“ komandos būstinėje, su ja susijusių asmenų namuose ir kitose vietose rado didelius kiekius dopingo preparatų.

Dešimtys pakuočių amfetamino, insulino, kepenų veiklą stimuliuojančių preparatų, vėžiu sergantiems pacientams skirtų vaistų nuo mažakraujystės, švirkštų – toks buvo Italijos pareigūnų laimikis.

Vos po mėnesio vyresniojo L. Rumšo brolio, taip pat dviratininko Raimondo Rumšo organizme aptikta augimą skatinančio preparato GRHP-6, 25-erių lietuvis diskvalifikuotas ketveriems metams.

2018 metais prasidėjo pirmieji areštai. Iš viso suimti šeši asmenys, 17 buvo įtraukti į Italijos įtariamųjų registrą.

Dalis bylos medžiagos nutekėjo į vietos žiniasklaidą.

Dienraštis „Il Tirreno“ paskelbė, kad italų teisėsauga turi garso įrašą, kuriame girdėti, kaip E. Rumšienė telefonu priekaištauja sūnui Raimondui, kad šis „turėjo geriau slėpti tuos preparatus“.

Anot „Il Tirreno“, policininkai apie draudžiamų medikamentų slėptuvę taip pat išgirdo klausydamiesi Rumšų pokalbių telefonu: per tėvo ir sūnaus pašnekesį Raimondas jaunesnysis prasitarė, kad draudžiami preparatai sudėti prie Bergamo „Palazzago“ komandos būstinės stovinčiame automobilyje – po atsarginio rato gaubtu.

R. Rumšas su žmona Edita dar aktyviai sportuodamas apsigyveno Italijoje, kur augina dar dvi atžalas – dukterį Rasą bei sūnų Renatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)