R. Delkaus balsas Lietuvos sporto gerbėjams televizijos transliacijų metu buvo girdimas paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį – 1993-2000 m.

Lietuvos nacionalinėje televizijoje Rimvydas komentuodavo futbolo, krepšinio, rankinio kitų sporto šakų varžybas, pasižymėjo unikaliu humoro jausmu, plačiu žodynu ir į eterį yra paleidęs ne vieną sparnuotą frazę.

Apie sportą R. Delkus yra parašęs tris knygas, iš kurių jo pati mylimiausia buvo pirmoji – „Kai prabyla sporto žvaigždės“.

Po 2000-ųjų palikęs sporto žurnalistiką, vėliau R. Delkus ilgus metus dirbo Automobilių kelių direkcijoje prie Susisiekimo ministerijos, vadovavo Ryšių su visuomene skyriui.

Pastaraisiais metais R. Delkus kovojo su kraujo vėžiu. Žurnalistas ir sporto komentatorius ėjo 61-uosius metus.

Kaip skelbia LRT.lt, atsisveikinti su velioniu galima nuo spalio 5 d. 14 val. iki spalio 6 d.14 val. laidojimo namuose Vilniuje, Olandų g.

Urna su velionio pelenais išnešama spalio 6 d.14 val., R. Delkus bus palaidotas Liepynės kapinėse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)