Rankinį E. Miknius pradėjo žaisti nuo vienuolikos metų. Skaudvilėje rankinio pradmenis suteikė didelis sporto entuziastas ir kūrybingas treneris, kūno kultūros mokytojas Marcelinas Zelba. Įstojęs mokytis į Kauno politechnikos institutą, žaidė studentų komandoje, studijų metais jį treniravo ilgametis ir nepakeičiamas „Politechnikos“ komandos treneris, docentas Algirdas Valinskas.

1977 metais E. Miknių pakvietė į Kauno „Granito“ komandą, kur iki 1981 metų jį treniravo Vytautas Kontvainis ir Rimvydas Pasvenskas.

Eugenijaus Mikniaus metimas
„E. Miknius pasižymėjo darbštumu, pareigingumu, o aikštelėje - kovingumu ir žemaitišku užsispyrimu. Pergalei rankinio aikštelėje atiduodavo visas jėgas. Grįžęs į Skaudvilę, nors ir trumpam, bet visada užsukdavo į mokyklą pasidalinti rankinio naujienomis“, – sakė Marcelinas Zelba, pirmasis E. Mikniaus treneris.

„Eugenijus išsilavinęs, draugiškas, komunikabilus, intelektualus žaidėjas. Nors „Granito“ komandoje jam daugiau teko gintis negu pulti, jis gynyboje žaidė labai kietai žemaitiškai, tačiau kartu elegantiškai.

Eugenijus rungtyniavo ir korektiškai - žiūrovo akiai maloniai. Eugenijus efektingai užbaigdavo kontratakas“, - tvirtino 1981-1989 metais žaidėją treniravęs Antanas Skarbalius.

Eugenijaus Mikniaus kontrataka
Eugenijus ir jo žmona Vitalija kartu baigė Kauno politechnikos institutą ir įgijo radioelektronikos specialybes. 1990 metais išvyko į Prancūziją ir rankinį žaidė iki 47 metų, penkerius metus kartu treniravo ir jaunuosius rankininkus.

Rūpestingas tėvas ir rūpestinga žmona Vitalija išaugino puikius vaikus, įgijusius išsilavinimą Prancūzijoje: dukra Vaida - gydytoja, sūnus Žilvinas - kineziterapeutas.

Kauno „Granito“ klubas reiškia gilią užuojautą šeimai ir artimiesiems.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją