Jį įteikė pasaulio čempionas ir „Checkmat“ akademijos instruktorius iš Brazilijos Rodrigo Cavaca. Seminare dalyvavo ir profesionalus MMA kovotojas Giedrius Karavackas, kuris Lietuvos vardą garsina „Bellator“ lygoje (JAV).

Net visą savaitę vykusių braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) treniruočių - seminarų metu Rodrigo Cavaca stebino dalyvius ne tik meistriškumu, tačiau ir dalinosi savo patirtimi. Seminaro metu dalyviai galėjo ne tik pasisemti žinių, tačiau ir praktiškai tas žinias panaudoti gyvai, treniruotėse su pačiu pasaulio čempionu. Meistras iš Brazilijos vertino Lietuvos braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) atstovų meistriškumą - buvo laikomi egzaminai diržams gauti.

Seminare dalyvavo ir Lietuvos vardą garsinantis už Atlanto (JAV) lietuvis MMA (Mixed martial arts) profesionalus kovotojas Giedrius Karavackas, kuris sėkmingai kovoja Jungtinių Amerikos Valstijų „Bellator“ lygoje ir taip pat tęsia profesionalaus dvikovių kovos menų teisėjo karjerą. Tačiau turbūt esminiu įvykiu tapo Mariaus Gudo, keturis kartus braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) Europos čempiono, kuris už savo nuopelnus buvęs pastebėtas ir Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės, juodo diržo įteikimas iš paties Rodrigo Cavaca rankų. Tai - pirmasis juodas braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) diržas Lietuvoje, įteiktas brazilų meistro.

Susidomėjimas brazilišku Džiu-Džitsu (BJJ), mus labai džiugina. Kartu su Muay Thai (Tailando boksu) - tai yra neatsiejama MMA (Mixed matrial arts) kovų dalis. Ilgi metai skirti šios sporto šakos viešinimui ir mokymui duoda rezultatą ir ji vėl populiarėja. Daugėja tiek šiai sporto šakai prijaučiančių ir ja besidominčių žmonių, tiek gerų sportininkų“, - po seminaro sakė sporto klubo „Titanas“ prezidentas Marius Misiūnas.

Braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) populiarumas ir toliau auga ne tik pasaulyje bet ir Lietuvoje. Jau įkurta Lietuvos braziliško Džiu-Džitsu (BJJ) Federaciją, kurios prezidentu tapo Marius Gudas, o generaliniu sekretoriumi, ne mažiau ryškesnė asmenybė - Donatas Uktveris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)