47 metų buvęs krepšininkas, 1992 metų Barselonos ir 1996 metų Atlantos olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas, 1995 metų Europos vicečempionas nuo 2003-ųjų siekė karjeros už Atlanto, o viršūne, į kurią joks lietuvis iki šiol net nepretendavo, tapo NBA klubo Denverio „Nuggets“ generalinio vadybininko pareigos.

A. Karnišovas, kurio vadovaujama komanda šiuo metu pirmauja NBA Vakarų konferencijoje, į ceremonijos dalyvius kreipėsi iš ekrano.

„Noriu padėkoti visiems, kas už mane balsavo, – sakė A. Karnošovas. – Tikiuosi, šis „Nuggets“ sezonas vyks ir toliau taip pat palankiai kaip iki šiol. Tai yra didžiulis žaidėjų, trenerių ir organizacijos darbo grupės, kuri subūrė šią komandą, nuopelnas. Visiems linkiu gerų artėjančių švenčių, linkėjimai iš Denverio!“


Metų vadybininko kategorijoje taip pat buvo nominuoti du futbolo pasaulio atstovai – Lietuvos čempionės Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas ir buvęs Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius, šiemet išvykęs į Kroatiją ir sėkmingai vadovaujantis „Gorica“ ekipai.

Metų vadybininko ir dar 8 kategorijų nugalėtojus lėmė visuomenės (33 proc. balsų) ir aštuonių ekspertų komisijos balsavimas.

Sporto vadybos apdovanojimuose šiemet pirmą kartą buvo išrinkti Metų profesionalus sporto klubas ir Metų sporto klubas. Profesionalaus klubo kategorijoje nugalėjo Kauno krepšinio klubas „Žalgiris“, pranokęs „Sūduvą“ ir Vilniaus lengvosios atletikos klubą „Cosma“.

Metų sporto klubo kategorijos laimėtoju tapo Šiaulių regbio klubas „Vairas“ balsavime aplenkęs Kauno sportinių šokių klubą „Sūkurys“, Klaipėdos kiokušin karatė klubą „Shodan“, Panevėžio klubą „Dviračiai“ ir Vilniaus sporto žaidimų klubą „Žuvėdra“.

Metų sporto miesto kategorijoje po itin atkaklios kovos, tik visuomenės balsų dėka triumfavo Marijampolė. Sūduvos krašto sostinė už nugaros paliko Kauną, Klaipėdą, Panevėžį, Trakus ir Kėdainius.

Metų sporto federacijos rinkimuose nugalėtoja tapo Lietuvos kiokušin karatė federacija, pranokusi nominacijų taip pat nusipelniusias Lietuvos irklavimo, lengvosios atletikos, baidarių ir kanojų irklavimo bei plaukimo federacijas.

Metų sporto renginio kategorijoje tvirtai nugalėjo Kauno „Žalgirio arenoje“ surengtas IIHF IB 2018 m. pasaulio ledo ritulio čempionatas. Už jo išsirikiavo UEFA Europos U17 merginų futbolo čempionatas, kiokušin karatė varžybos „Baltijos taurė-Vilties kova“ ir Tinklinio naktis.

Metų sporto iniciayva buvo pripažinta krepšinio Eurolygos ir VDU bendra magistrantūros studijų programa. Šioje kategorijoje taip pat buvo nominuotos iniciatyvių dviratininkų-mėgėjų grupė „Minam100“, Jono Valančiūno paramos fondas, Seimo sprendimas į Švietimo ir mokslo ministerijos pavadinimą įtraukti žodį „sporto“ bei Vidmanto Urbono plaukimo akcija „Vanduo – tai gyvybė“.

Metų infrastruktūros objektu paskelbtas naujasis Klaipėdos baseinas. Kiti pretendentai šioje kategorijoje buvo Šiaulių sporto gimnazijos kompleksas, Kauno kovos menų akademija bei sporto klubų „Impuls“ ir „Lemon Gym“ tinklas.

Metų rėmėjo titulą 2018-aisiais pelnė bendrovė „Utenos-Švyturio alus“, pranokusi bendroves „Betsafe“ ir „SoliTek“.

Prizas už geriausią metų komunikaciją atiteko krepšinio klubui „Prienai“, kurio sprendimas pasikviesti Ballų šeimą sulaukė milžiniško atgarsio visame pasaulyje. Šios kategorijos prizininkėmis tapo IIHF IB 2018 m. pasaulio ledo ritulio čempionato reklaminė kampanija „Mūsų svajonių komanda“ ir Olimpinė diena Panevėžyje.

Dar dviejų kategorijų apdovanojimų likimą lėmė tik ekspertų komisija. Jos sprendimu Metų žiniasklaidos priemone tapo „15min“, o į finalininkų trejetą šiais metais taip pat pateko LRT ir BTV.

Tuo metu prizas už gyvenimo nuopelnus buvo įteiktas Danutei Ivašauskienei – buvusiai lengvaatletei, trenerei, kūno kultūros mokytojai, ilgametei Vilniaus sporto mokyklos direktorei, Vilniaus sporto veteranų klubo „Aidas“ prezidentei. 1993 m. ji su kolegomis įkūrė sporto veteranų asociaciją „Penki žiedai“, kurį laiką buvo jos prezidentė, o dabar atlieka viceprezidentės pareigas.

Lietuvos sporto vadybos apdovanojimus trečius metus rengia Lietuvos sporto federacijų sąjunga (LSFS), rinkimų nugalėtojams teikiamos skulptoriaus Kęstučio Musteikio specialiai šiam renginiui sukurtos granito statulėlės.

Šiais metais rinkimų komisiją sudarė LSFS viceprezidentas Romas Vitkauskas (darbo grupės pirmininkas, nusišalino balsuojant dėl Metų sporto federacijos), Sporto vadybos asociacijos įkūrėjas Tomas Karpavičius, Švietimo ir mokslo ministerijos Mokymosi visą gyvenimą departamento patarėjas Rolandas Zuoza, Kūno kultūros ir sporto departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės Kūno kultūros ir sporto strategijos skyriaus vyriausioji specialistė Dalia Galnaitytė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovas Saulius Galadauskas (nusišalino balsuojant dėl prizo už gyvenimo nuoplenus), Advokatų profesinės bendrijos „IUSTUM“ advokatas Laimonas Pivoras, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentas Tautvydas Vencevičius ir 2017-ųjų Metų sporto vadybininkas Paulius Motiejūnas (nusišalino balsuojant dėl Metų profesionalaus sporto klubo).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)