Be D. Britanijos atstovės, sprinto rungties pusfinalyje kovą dėl medalių tęs australė Anna Meares, vokietė Kristina Vogel bei kinė Shuang Guo.

Aukso medalį šioje rungtyje iškovojo sezono lydere su 12 taškų tapusi A. Meares, sidabras atiteko V. Pendleton, o bronzą pelnė K. Vogel, aplenkusi Sh. Guo.

Dešimtą vietą sprinto rungtyje užimančios S. Krupeckaitės sąskaitoje - vos 1 įskaitinis taškas.

Po startų S. Krupeckaitė savo rezultatus pasaulio taurės varžybų etape vertino neblogai.

„Savo pasirodymą vertinu neblogai. 200 metrų kvalifikaciniame važiavime pasiekiau pakankamai aukštą rezultatą, įveikdama trasą per 11,477 sek., bet likau 14 vietoje.

Pernai, per tokio lygio varžybas, tokio paties laiko būtų visiškai užtekę patekti į šešetuką. Šiandien varžovės parodė, kad yra itin rimtai pasiruošusios, bet kartu pastebėjau ir kai kurių strategavimą, taupant jėgas olimpiadai.

Puikus to pavyzdys būtų britė V. Pendleton, kurios įprastas laikas būna 11,0 sek. ar 10,9 sek., tačiau šiandien jos laikas buvo tik 11,16 sek. Be to, Europos čempionate britė net nestartavo sprinto rungtyje, kas tik dar kartą įrodo jos taktinius sprendiomus.

Apkritai galiu pasakyti, kad kova treke tapo itin arši ir sudėtinga. Nepaisant to, nepamirškime, kad mes vis dar esame 2010 pasaulio čempionai ir planetos rekordininkai. Nors ir sunku susitaikyti su tuo, kad dabar mus taip aplenkė, tačiau reikia nepamiršti, kad iki olimpiados dar liko dveji metai. Tai tik sezono pradžia. Mes planuojame šį sezoną dirbti nuosekliai, tikslingai, taupyti jėgas ir išlaikyti susikaupimą“, – sakė S. Krupeckaitė.

Moterų daugiakovės (omnium) varžybose penktadienį Vilija Sereikaitė viename iš dviejų atrankos važiavimų (40 ratų - 10 km) su 3 taškais tarp keturiolikos dalyvių buvo šešta, rato lenktynių rungtyje užėmė penktą vietą (14,729 sek.), tačiau taškų lenktynėse (80 ratų - 20 km) finišavo paskutinė - 24-a. Patyrusi traumą V. Sereikaitė pasitraukė iš tolimesnių varžybų.

Vyrų keirino rungtyje autsaiderio - 25-ą poziciją - su čeku Adamu Ptačniku, ispanu Juanu Peralta Gasconu bei italu Luca Ceci pasidalijo Gediminas Petrauskas.

Aukso medalio savininku vyrų keirino rungtyje tapo britas Chrisas Hoy'us, finale aplenkęs olandą Teuną Mulderį bei prancūzą Mickaelį Bourgainą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją