Būtent toje pačioje „Duna“ arenoje R. Meilutytė paskutinį kartą mėgino sublizgėti tarp stipriausių viso pasaulio plaukikų. 2017 metais ji finišavo ketvirta tiek 50 m, tiek 100 m plaukimo krūtine finaluose.

„Laukiu pirmenybių, bus įdomu pažiūrėti, kaip viskas atrodo, kaip pati jausiuosi. Turbūt tokio paties jaudulio kaip karjeros pradžioje nebejausiu, bet kažkiek jo vis tiek bus – antraip nebūtų gerai“, – išvykdama iš Vilniaus sakė pernai netikėtai į baseiną grįžusi sportininkė, kuri 2013 metais pasaulio čempionate iškovojo auksą ir sidabrą, dar vieną sidabrinį medalį pridėjo 2015-aisiais.

Londono olimpinė čempionė dar nėra tvirtai pasiryžusi ruoštis 2024 metų Paryžiaus žaidynėms – anot jos, tai priklausys ir nuo pasirodymo Budapešte.

Tiesa, konkrečių užduočių R. Meilutytė sau nekelia.

„Noriu pavaryti visose distancijose geriausiai, kaip galiu. O ar tai atneš kažkokią aukštą vietą – šįkart ne tiek svarbu. Būsiu patenkinta visokiomis vietomis.

Vis dar esu, vadinkime, stebėjimo laikotarpyje, abiem kojomis į plaukimą dar negrįžau. Dirbu gal tik 25 proc. maksimalaus krūvio – labai nesiplėšau. Smagu tuo užsiimti, todėl ir plaukiu“, – aiškino plaukimo krūtine specialistė.

Nors ji užsiminė pasirengimo pasaulio čempionatui metu neišvengusi sveikatos problemų, plačiau jų nedetalizavo.

„Negi dabar imsiu bėdotis, – juokėsi R. Meilutytė. – Aišku, dabar man jau ilgiau užtrunka atsigauti po krūvių, jaučiasi, kad nebe 15 metų.“

Per prabėgusius metus, kuomet buvo pasitraukusi iš didžiojo sporto, pasikeitė dauguma R. Meilutytės konkurenčių. Iš dabartinių varžovių lietuvei geriausiai pažįstama 100 m plaukimo krūtine planetos rekordininkė, amerikietė Lilly King, su kuria dar teko ne kartą lenktyniauti.

Pirmąsyk konkurenciją R. Meilutytei stengsis sudaryti ir tautietė – penkeriais metais jaunesnė Kotryna Teterevkova balandį Lietuvos čempionate sugebėjo įveikti tituluotąją kolegę 100 m distancijoje.

Rūta Meilutytė, Kotryna Teterevkova

„Stimulas man nemiegoti“, – šypsojosi R. Meilutytė.

„Jaučiu jai pagarbą, draugiškai bendraujame už baseino ribų. Linkiu, kad mes abi Budapešte būtume pačios geriausios sportinės formos, – apie plaukikių tarpusavio santykius atsiliepė K. Teterevkova. – Pagrindinis mano tikslas – tobulėti ir gerinti asmeninius rezultatus. Dar nesu plaukusi pasaulio čempionato pusfinalyje, todėl pirmiausia džiaugčiausi į jį patekusi.“

Planetos pirmenybėse Lietuvos garbę taip pat gins Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Tomas Navikonis, Deividas Margevičius ir Erikas Grigaitis.

Šuolių į vandenį varžybose Lietuvai atstovaus Sebastianas Koneckis.

Plaukimo varžybos pasaulio vandens sporto čempionate vyks birželio 18-25 dienomis. Pirmenybėse neleista dalyvauti Ukrainą užpuolusių valstybių – Rusijos ir Baltarusijos – atletams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)