Tą portalui patvirtino šalies plaukimo federacijos generalinis sekretorius Tomas Pakštys.

„Planas toks, kad ji jau turėtų būti grįžusi į Lietuvą, jei niekas nepasikeitė. Susitikimas bus, bet dar nėra numatyta tiksli data, greičiausiai – kitos savaitės pradžioje“, – teigė federacijos atstovas.

Anot jo, nėra žinoma, kada R. Meilutytės atvejį ištirs Tarptautinė tyrimų agentūra (ITA) ir kada Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) priims sprendimą R. Meilutytės situacijoje.

„Nėra konkrečių terminų, per kiek laiko turi būti priimtas vienas ar kitas sprendimas. Kiekviena situacija – unikali, nuo jos priklauso ir svarstymo laikotarpis“ – pridūrė T. Pakštys.

Lietuvos plaukimo federacijos Vykdomasis komitetas praėjusią savaitę patvirtino Lietuvos plaukimo rinktines, į nacionalinę komandą, dalyvausiančią pasaulio čempionate, nėra įtraukta olimpinė čempionė.

Anot T. Pakščio, VK nariai posėdyje aptarė ir R. Meilutytės situaciją.

„Be abejo, buvo kalbėta ir šita tema, bet su pačia sportininke nesusitikus sunku kažką į priekį spręsti.

Artimiausiomis dienomis sėsime visi kartu prie stalo su sportininke, su Vykdomojo komiteto nariais ir aptarsime Rūtos tolimesnius planus, perspektyvas, matysime, koks galimas mūsų tolimesnis bendradarbiavimas“, – teigė federacijos generalinis sekretorius.

Primename, kad Rūtą Meilutytę už Atlanto treniravęs Dave'as Salo teigė, jog po pasaulio čempionato trumpajame baseine pernai gruodį Londono olimpinė čempionė nusprendė pasitraukti iš plaukimo ir daugiau nesitreniravo.

Anot jo, „niekas iš WADA ar USADA organizacijų per praėjusius 6 mėnesius nebuvo atėję, kad paimtų testus“, rašo portalas swimswam.com.

Nerado antidopingo kontrolieriai

Tarptautinė testavimo agentūra (ITA), ne varžybų metų nepriklausomai vykdanti FINA sportininkų dopingo kontrolę, gali Rūtą Meilutytę suspenduoti dėl trijų plaukikės pasiekiamumo taisyklių pažeidimų per pastaruosius 12 mėnesių.

R. Meilutytė buvo nepasiekiama dopingo kontrolierių nurodytu adresu per privalomą vieną valandą trečią kartą per pastaruosius 12 mėnesių:

1 praleistas testas: 2018 m. balandžio 22 d.
2 praleistas testas: 2018 m. rugpjūčio 19 d.
3 praleistas testas: 2019 m. kovo 28 d.

Už tokius pažeidimus, vadovaujantis Pasaulinio antidopingo kodekso 10.3.3. straipsniu, skiriamas dvejų metų diskvalifikacijos laikotarpis, kuris gali būti sutrumpintas iki ne mažiau kaip vienerių metų, atsižvelgiant į sportininko kaltės laipsnį. Šiame punkte numatyta galimybė skirti dvejų arba vienerių metų diskvalifikacijos laikotarpį sportininkams netaikoma, jeigu paskutinę akimirką pakeičiama jų buvimo vieta arba kiti veiksmai kelia rimtą įtarimą, kad sportininkas bandė išvengti testavimo.

Sportininkai, kurie nori pasitraukti iš aktyvaus sporto arba neplanuoja varžytis netolimoje ateityje, turi galimybę nedalyvauti buvimo vietos informavimo sistemoje, prieš tai pranešę savo tarptautinei federacijai ar nacionalinei antidopingo organizacijai apie savo karjeros pabaigą arba jos pertrauką. R. Meilutytė tokio pranešimo pateikusi nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)