R. Meilutytė nuotolį įveikė per 30.38 sek. ir savo plaukime užėmė pirmą vietą.

Antrame pusfinalio plaukime fantastišką rezultatą pademonstravo rusė Julija Jefimova, kuri nuotolį įveikė per 29,66 sek. ir ne tik pirmu rezultatu pateko į finalą, bet ir pagerino R. Meilutytei priklausiusį Senojo žemyno pirmenybių rekordą.

Rūtos laikas pusfinalyje – trečias, antrą rezultatą pasiekė britė Imogen Clark (30,04 sek.).

50 m plaukimo krūtine pusfinalio rezultatai

Atrankos varžybose 21-erių R. Meilutytė finišavo per 30,73 sek. ir pasidalino penktąją poziciją su brite Sarah Vasey. Greičiausia atrankoje buvo J. Jefimova (30,20 sek.).

R. Meilutytei vis dar priklauso šios rungties Europos (29,48 sek.) rekordas.

Šios rungties finalas vyks ketvirtadienį 18:55 val. Lietuvos laiku.

Geriausiai Lietuvos plaukikei tai jau bus trečiasis finalas: ji varžėsi 50 m plaukimo laisvu stiliumi bei 100 m plaukimo krūtine rungčių finaluose. Pastarajame Londono olimpinių žaidynių čempionė iškovojo sidabro medalį, į priekį praleidusi tik J. Jefimovą.

Lietuvių sąskaitoje – ne tik Rūtos medalis: antradienį vakare sidabru pasidabino ir Danas Rapšys, kuris Europos vicečempionu tapo 200 plaukimo laisvu stiliumi rungtyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)