Kaunietės apžiūra Lietuvoje rūpinosi sporto medicinos gydytojas Dalius Barkauskas, Kauno klinikose jai buvo atlikti tyrimai.

„Kaip supratau, nieko labai blogo nerasta. Yra šiokių tokių darbinių niuansų, bet aš – ne gydytojas, labai tiksliai negaliu pasakyti. Pagrindinė žinia – didelių negalavimų nėra“, – DELFI sakė Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Emilis Vaitkaitis.

Kuomet R. Meilutytė sustabdė savo treniruotes Los Andžele ir parskrido į Lietuvą, LPF baiminosi, jog viena šalies rinktinės lyderių praleis liepą Pietų Korėjoje vyksiančias pasaulio pirmenybes.

Vis dėlto į pastarąsias 2012 metų Londono olimpinė čempionė bandys nuvažiuoti.

Praėjusią savaitę LPF su sportininke suderino tolesnį jos tvarkaraštį, kuriame svarbiausias bus gegužės 16-19 dienomis laukiantis startas „Pro Swim Series“ varžybos Blumingtone.

Indianos valstijoje R. Meilutytė turės pakartoti pasaulio čempionato B normatyvą.

Trenerio Dave'o Salo auklėtinė jau pernai įvykdė A normatyvą, bet LPF visiems rinktinės kandidatams kelia sąlygą ir šiemet bent kartą pademonstruoti konkurencingą rezultatą, taip norėdama įsitikinti plaukikų sportine forma prieš pasaulio pirmenybes.

B normatyvas 100 m plaukimo krūtine rungtyje yra 1 min. 9,79 sek. R. Meilutytės 2013-aisiais pasiektas geriausias asmeninis rezultatas, ketverius metus išsilaikęs planetos rekordu – 1 min. 4,35 sek. Praėjusiame sezone jos geriausias pasiekimas buvo 1 min. 6,26 sek. Pasauliniame reitinge lietuvė užėmė septintą vietą.

„Aš manau, kad toks laikas Rūtai nesunkiai įkandamas. Kas bus, jei normatyvo ji neįvykdys? Tada jau mums kils didelis galvos skausmas, kaip elgtis. Spręsime, ar daryti išimtį, ar ne.

Bet gerai vien jau tai, kad Rūta dalyvaus varžybose. Matysime rezultatą, turėsime ką vertinti. O „aklomis“ vežti sportininką į pasaulio čempionatą nebūtų teisinga. Yra jaunimo, plaukiančio krūtine – iš principo pasaulio čempionate galėtų dalyvauti ir Agnė Šeleikaitė, ir Kotryna Teterevkova, kurios abi yra įvykdžiusios B normatyvus“, – kalbėjo E. Vaitkaitis.

Kovą parvykusi į Lietuvą R. Meilutytė ne tik tikrinosi sveikatą, bet ir praėjusią savaitę paminėjo savo 22-ą gimtadienį bei susitiko su šalies prezidente Dalia Grybauskaite. Vizitas Daukanto aikštėje buvo neoficialus.

Primename, kad šiame sezone R. Meilutytė dar nedalyvavo nė vienose varžybose, o paskutinis jos pasirodymas buvo praėjusį gruodį vykusiame pasaulio čempionate trumpame (25 m) baseine.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)