Kaip ir buvo galima prognozuoti, C. McGregoras sugrįžta su trenksmu – ginkluotas kumščiais, palaidu liežuviu ir provokacijomis.

Rugsėjo 21-ąją vykusios spaudos konferencijos metu airis musulmonui Ch. Nurmagomedovui siūlė viskio ir žadėjo jam sutrupinti žandikaulį, o artėjant kovai jo leksika išlieka itin agresyvi.

„Aš jį sumaitosiu, aš jį sunaikinsiu. Jis sutrupės. Nemanau, kad jis gali duoti kokį nors atkirtį. Jis į viską reaguoja kaip naujokas“, – laidoje „Ariel's Helvani MMA Show“ pareiškė C. McGregoras, pridūręs, kad visos kalbos apie jo karjeros pabaigą MMA kovose buvo laužtos iš piršto.

Paskutinį kartą airis oficialioje kovoje dalyvavo dar 2016-ųjų lapkritį, kai nugalėjo Eddie Alvarezą.

C. McGregoras vienu metu buvo tapęs dviejų skirtingų svorio kategorijų čempionu, tačiau dėl savo tolesnio neaktyvumo UFC organizacija titulus iš jo atėmė. Per šį laiką lengvo svorio čempionu ir spėjo tapti būsimasis airio varžovas Ch. Nurmagomedovas.

„Aš niekada neketinau kalbėti apie savo pasitraukimą iš MMA ir to nedarysiu, – kalbėjo C. McGregoras. – Taip, aš padariau pauzę, bet dabar sugrįžtu dar labiau motyvuotas ir agresyvesnis. Visą gyvenimą paskyriau tam, kad kovočiau dėl titulų, ir to atsižadėti neketinu. Aš parodysiu, kas yra tikrasis aštuoniakampio narvo karalius.“

C. McGregoro varžovas – iki šiol nė vieno pralaimėjimo per 26 UFC kovas nepralaimėjęs 29-erių Ch. Nurmagomedovas – dvikovai ruošiasi gerokai tyliau. Tačiau turi keblumų.

Chabibas Nurmagomedovas.

JAV pareigūnai dar kartą atsisakė išduoti įvažiavimo į šalį vizą Chabibo tėvui ir treneriui Abdulmanapui Nurmagomedovui.

JAV viza iš jo buvo atimta dar 2015-aisiais – visi bandymai ją atgauti išlieka bevaisiai. Šį sykį ruso prašymas buvo atmestas JAV ambasadoje Stambule.

Anot nelabai įtikinamo A. Nurmagomedovo aiškinimo, viza atimta todėl, kad 2015-aisiais į Hjustone vykusią kovą, kurioje dalyvavo jo treniruotas Islamas Machačiovas, treneris įsinešė dvi Rusijos vėliavas.

Visgi, neoficialiais duomenimis, JAV A. Nurmagomedovo nenori įsileisti dėl artimo šios šeimos bendravimo su Čečėnijos lyderiu Ramzanu Kadyrovu ir panašios reputacijos asmenimis.

Bet kuriuo atveju, A. Nurmagomedovas savo sūnui padeda ruoštis kovai ir tvirtina, kad šis turi puikius šansus sudoroti varžovą iš Airijos.

Anot Abdulmanapo, šiuo metu Chabibas meta svorį – daugiau nei po kilogramą per parą.

„Aš manau, kad antrojo raundo viduryje bus aišku, kokia eiga pasisuks kova. Aš tikiuosi, kad ši kova, kaip ir visos ankstesnės, vyks pagal tokį planą, kokį parengėme mes. Mūsų emocinis pasirengimas yra geresnis. O šiuo metu užsiimame svorio reguliavimu. Ryte Chabibas svėrė 78 kilogramus, o po paros – jau 75 kilogramus su puse“, – teigė Ch. Nurmagomedovo tėvas.

UFC lengvo svorio kategorijos sportininkai kovos dieną turi sverti tarp 66-70 kg.

Kova tarp Ch. Nurmagomedovo ir C. McGregoro įvyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį Las Vegase. 29-erių Rusijos atstovui tai bus pirmoji kova, kurioje jis gins balandį iškovotą čempiono titulą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)