„Match Race“ varžybos nuo įprastų buriavimo varžybų skiriasi tuo, kad visos RS-280 klasės jachtos susikauna viena su kita rato sistema, o finalinėse kovose varžovai grumiasi atkrintamųjų varžybų principu. Šios varžybos reikalauja aukšto meistriškumo ir taktinio pasirengimo. Ketvirtfinalio ir pusfinalio plaukimuose buvo rungiamasi iki dviejų, finalinėse kovose — iki trijų pergalių.

„Šį savaitgalį buriuotojams vienas didžiausių iššūkių buvo itin permainingas vėjas. Jis intensyviai sukiojosi, stiprumas kaitaliojosi nuo 2 iki 6 m/s. Tai reiškė, kad neužteko vien gerai startuoti — atsipalaidavus ir paleidus priešininką, buvo lengva sumokėti prarastu pranašumu. Tad stebėti tokias varžybas buvo itin įdomu, o sportininkams jos neabejotinai buvo įtemptos“,- teigė vyriausiasis varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

Pasak R. Žentelio, „Arabela-AG-Baltic“ įgula kone visose dvikovose diktavo savo sąlygas — priešininkams beliko reaguoti į jos veiksmus. Iš penkių dalyvautų plaukimų — dviejų pusfinalyje ir trijų finale — „Arabela-AG-Baltic“ įgula laimėjo visus.

Nors po dviejų ankstesnių „Match Race“ etapų jachtos „Hornas“ įgula buvo šeštojoje vietoje, jie plaukimų rezultatu 2:1 įveikė trečioje vietoje po dviejų etapų buvusią jachtos „Barta“ įgulą (kpt. Simonas Steponavičius) ir pusfinalyje susigrūmė su „Raganosis-Eltel“ įgula. Pastaroji, abu plaukimus laimėjusi ir įveikusi jachtą „Hornas“ dėl pirmos vietos kovojo su „Arabela-AG-Baltic“ ir šį kartą turėjo pripažinti kpt. R. Šiugždinio vadovaujamos įgulos pranašumą.

Dėl trečios vietos susigrūmė jachtų „Bora Bora“ (kpt. Gediminas Sirvydas) ir „Hornas“ įgulos. Tris pergales iškovojusi jachta „Hornas“ džiaugėsi trečia vieta, o jachta „Bora Bora“ su viena pergale liko ketvirtoje pozicijoje. Dėl penktos vietos kovojusi jachta „Barta“ tokiu pačiu rezultatu 3:1 įveikė „Presto“ (kpt. Darius Antanavičius) komandą ir užėmė penktąją vietą.

RS-280 jachtų klasės „Match Race“ varžybų rezultatai šiemet įtraukiami į šio sezono naujienos — RS-280 „Grand Prix“ apdovanojimo įskaitą.

Galutiniai „Match Race“ finalinių varžybų rezultatai:

1 vieta — „Arabela-AG-Baltic“ (kpt. R. Šiugždinis)
2 vieta — „Raganosis-Eltel“ (kpt. S. Pajarskas)
3 vieta — „Hornas“ (kpt. Š. Abraitis)
4 vieta — „Bora Bora“ (kpt. G. Sirvydas)
5 vieta — „Barta“ (kpt. S. Steponavičius)
6 vieta — Presto (kpt. D. Antanavičius).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją