Titulinėje ir pagrindinėje vakaro kovoje T. Pakutinskas dėl MMA pasaulio sunkaus svorio čempiono diržo susigrūmė su rusu Denisu Polechinu.

Tauragiškis džiaugėsi techniniu nokautu iškovota pergale pirmame raunde ir galingu šūksniu išleido susikaupusias emocijas.

„Daug man reiškia šis diržas, dar neturėjau tokio. Esu pankrationo pasaulio čempionas, bet ten neduoda tokio diržo, – kalbėjo T. Pakutinskas. – Nespėjau dar pajusti, gal nelabai sunki buvo kova. Gal antrame raunde viskas būtų pasisukę kitaip? Nežinau“.

Sunkiasvorį kovotoją į ringą tradiciškai palydėjo atlikėjas Egidijus Dragūnas, su kuriuo, kaip sportininkas sakė, jie yra geri draugai ir bendrauja šeimomis.

Po gero dešimtmečio pertraukos į MMA kovas sėkmingai grįžo vienas geriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas. Kuvaldos pravardę turintis sportininkas baltarusį Julianą Borisovą įveikė pirmajame raunde techniniu nokautu. 2 min. 23 sek. – tiek truko dvikova, kurioje baltarusis sugebėjo narvo šeimininką ir nustebinti.

„Buvau truputį nuliūdęs, kad parkritau į priekį ir leidau varžovui mane pargriauti. Mačiau ir treneris buvo nuliūdęs, kai pamačiau jo akis. Bijojau jį nuvilti. Jis ne tik mano treneris, bet ir geriausias draugas, – po pergalės kalbėjo S. Maslobojevas. – Šiaip kovos parteryje nebijojau, aišku, nesu ten asas, bet imtyniauti galiu. Žmonės susirinko pamatyti stovėsenos, smūgių, dinamiško įspūdingo veiksmo ir norėjau tai dovanoti. Tokia dalia“.

Jis prisipažino, kad varžovas nustebino: „Tik rūbinėje sužinojau, kas mano varžovas. Galvojau, kad bus kova stovėsenoje, o jis „bum“ mane pargriovė. Toks netikėtukas buvo. Šiaip jaučiausi kaip naujokas. Čia naujas dalykas, nežinia, kaip viskas pasisuks“.

„Galima diskutuoti ilgiau, kikboksas bus olimpiadoje. Mano vaikystės svajonė, kiek važiavau į čempionatus, grįždavau su medaliais. Galima tikėtis, yra šansų. Aišku, nebūsiu toks vikrus ir greitas, bet pabandyti galima. Nesinori apleisti kikbokso. Toks nukeliautas kelias, dar galima sudrebinti pasaulį. Save mesti į nepatogią padėtį ir kovoti MMA? Kodėl ne?“ – paklaustas apie galimybes pratęsti karjerą MMA kovose atsakė kovotojas.

Po ketverių metų pertraukos į kovų areną pergalingai grįžo ir gyva legenda Marius Žaromskis. Iš Amerikos atvykęs 38 metų kovotojas pirmame raunde techniniu nokautu įveikė baltarusį Aleksandrą Danilčenką.

Savo pergalę keliais salto iš eilės palydėjęs M. Žaromskis juokėsi: „Kažkas paprašė. Norėjau padaryti vieną, bet išėjo daugiau“.

Lietuvoje po 11 metų vėl kovojusi legenda kalbėjo, kad norėjo gražios kovos: „Išėjo paprasta, gal ir gerai. Kas toliau? Grįšiu į Kaliforniją, gal į Kiniją, gal į Japoniją vyksiu. Norėjau Amerikoje pralaužti ledus. Nėra palaikymo, įtampa. Trūksta ten aistros, džiaugsmo. Sakau, važiuoju į Lietuvą po ilgo laiko. Čia esu kaip turistas, bet man taip gerai, visus suprantu, jaučiuosi kaip namie“.

Trečiame pagal dydį Kalifornijos valstijos mieste San Chozė M. Žaromskis gyvena jau beveik dešimtmetį, dirba ir trenerio darbą.

Graplingo Baltijos šalių čempiono diržą svorio kategorijoje iki 80 kg laimėjo Kasparas Strazdas. Klubo „Smauglys“ imtynininkas varžovą iš Baltarusijos Pavelą Berezą rankos laužimo veiksmu privertė pasiduoti dar pirmajame raunde.

„Iš pradžių mėginau imtis smaugimo veiksmo, tačiau nepavykus perėjau į rankos laužimą“, – kalbėjo kukliai pergalę sutikęs Vilniaus „Ozo“ mokyklos dvyliktokas.

Trečią karjeroje titulą iškovojęs K. Strazdas pasakojo, kad graplingu užsiima jau trejus metus: „Man tai – kaip gyvenimo būdas, patinka kiekvieną dieną sportuoti ir tobulinti save. Graplingas – puikus sportas, nes net silpnesnis žmogus gali įveikti fiziškai stipresnį technikos pagalba“.

Viena sunkiausių kovų teko Karoliui Busliui, kuris svorio kategorijoje iki 65 kg antrame raunde turėjo pripažinti moldovo Danielio Roibu pranašumą.

Svetys nepaliko jokių šansų, kai beveik minutę smūgiais iš viršaus laužė apsvaiginto lietuvo gynybą. Teisėjas nutraukė dvikovą, prie beveik sąmonę praradusio K. Buslio prišoko jo treneriai. Moldovui įskaityta pergalė techniniu nokautu.

Vienintelėje vakaro moterų dvikovoje nė pusės minutės neprireikė Ernestai Kareckaitei, kad iškovotų pergalę. Igno Baryso auklėtinė smūgių kruša pavaišino viešnią iš Lenkijos Klaudią Pawicką (Lenkija) ir galiausiai dvikovą nutraukė teisėjas.

Antras vizitas į Lietuvą per pora mėnesių nesėkmingai baigėsi baltarusiui Sergejui Firsovui. Kovo viduryje jis „Siemens“ arenoje techniniu nokautu pralaimėjo Tomui Pakutinskui, o penktadienį pirmame raunde gavo traumą ir taip pat techniniu nokautu turėjo pripažinti Karolio Kaupo pranašumą.

Gražią kovą susirinkusiems žiūrovams padovanojo Naglis Kanišauskas. Lietuvis iš gynybos parteryje sugebėjo pereiti į puolimą ir trikampiu smaugimu dar pirmame raunde nugalėjo baltarusį Arsenijų Fomienką.

Nesėkmingai debiutas MMA narve susiklostė Igoriui Osininui. Sunkiai įkandamas bet kuriam varžovui kikbokso ringe „Spartos Gym“ auklėtinis nesugebėjo išsivaduoti iš baltarusio Andrejaus Adzincovo glėbio, kai atsidūrė parteryje. Atsistojęs svečias užlaužė lietuviui sprandą ir greitai privertė šį pasiduoti pirmame raunde.

Ilgiausia turnyro dvikova vyko tarp airio Keitho McCabe'o ir lietuvio Vitoldo Jagėlo. Daug laiko ir jėgų parteryje sudeginę kovotojai po trijų raundų taip ir neišsiaiškino nugalėtojo – teisėjai paskelbė lygiąsias.

Preliminarios kovos (paryškintas kovotojas - nugalėtojas)

Deividas Daividavičius – Nedas Pranckus. Iki 70 kg

Dainius Klinavičius – Vaidotas Andreikus. Iki 85 kg

„MMA Bushido FC“ kovos (paryškintas kovotojas - nugalėtojas)

1. Denisas Cretu (Moldova) – Tauras Adomaitis. Iki 70 kg

2. Viktor Makaranka (Baltarusija) – Osvaldas Federovičius. Iki 70 kg

3. Ernestas Varankevičius – Erikas Golubvokis. Iki 85 kg

4. Pavelas Bereza (Rusija) – Kasparas Strazdas. Iki 80 kg (graplingo čempiono diržas)

5. Daniel Roibu (Moldova) – Karolis Buslys. Iki 65 kg

6. Klaudia Pawicka (Lenkija) – Ernesta Kareckaitė. Iki 62 kg

7. Sergejus Firsovas (Baltarusija) – Karolis Kaupas. Per 93 kg

8. Arsenijus Fomienko (Baltarusija) – Naglis Kanišauskas. Iki 85 kg

9. Andrejus Adzincovas (Baltarusija) – Igoris Osininas. Iki 65 kg

10. Keith'as McCabe'as (Airija) – Vitoldas Jagėlo. Iki 75 kg

11. Aleksandras Danilčanka (Baltarusija) – Marius Žaromskis. Iki 77 kg

12. Julianas Borisovas (Baltarusija) – Sergejus Maslobojevas. Iki 93 kg

13. Denisas Polechinas (Rusija) – Tomas Pakutinskas. Per 93 kg

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)