Rugpjūčio 18 dieną Birmingame pasirodysiantis ieties metikas šiose prestižinėse varžybose dalyvaus pirmą kartą.

Liepos pabaigoje Palangoje vykusiame Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Edis Matusevičius surengė neįtikėtiną pasirodymą.

Jis sėkmingiausiu mėginimu ietį nusviedė net 89 m 17 cm, pasiekė trečią šio sezono rezultatą pasaulyje ir iškovojo olimpinį kelialapį.

Tai daugiau nei 4 m geresnis rezultatas nei jam pačiam priklausęs Lietuvos rekordas (84 m 93 cm). Taip pat E. Matusevičius su kaupu įvykdė Tokijo olimpinių žaidynių normatyvą, kuris siekia 85 metrus.

Jis tapo aštuntuoju lietuviu, užsitikrinusiu vietą olimpinėse žaidynėse. „Susitvarkiau su technika ir tai lėmė rezultatą. Gal ir tas pats vėjas šiek tiek prisidėjo. Svajojau ir apie 90 metrų, ne tik apie 89-is“, – šypsojosi naujojo rekordo autorius.

Prestižinėse Deimantinės lygos etapuose šiemet dalyvavo tik Andrius Gudžius bei Airinė Palšytė.

„Tikiuosi, kad pasiektas rezultatas atvers kelius. Tačiau norint, kad tikrai atsivertų, reikia nuolat rodyti tokį rezultatą. Jei bent kartą jį pakartočiau šiemet, manau, kad tikrai pakviestų į tą pačią Deimantinę lygą“, – dar liepos gale po pasiekto Lietuvos rekordo vylėsi E. Matusevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją