25-erių M. Carlsenas jau trečią partiją pradėjo baltosiomis figūromis, tačiau įveikti metais vyresnio varžovo jam vėl nepavyko – ir penktoji šachmatininkų dvikova baigėsi lygiosiomis. Partijos viduryje norvegas apskritai atliko rizikingą ėjimą, kuris jam vos nekainavo pralaimėjimo.

Po partijos vykusioje spaudos konferencijoje norvegas neslėpė nusivylimo. Kalbėjo labai vangiai, į dalį žurnalistų klausimų neatsakė, o vėliau ne itin maloniai bendravo ir su savo komandos atstovais.

Norvego vadybininkas Espenas Agdesteinas apskritai išreiškė viešas dvejones dėl čempionato organizatorių darbo. Jis reikalauja nerodyti vaizdų iš kambarių, kuriuose ilsisi sportininkai.

Ketvirtadienio partijoje po 25 min. norvegas patraukė į poilsio kambarėlį, kur prigulė ant sofos. Netrukus šie vaizdai pasirodė internete, o E. Agdesteiną pastarasis faktas gerokai suglumino.

„Niekas nebuvo informavęs, kad vaizdai iš poilsio kambarių gali būti rodomi viešai. Taip neturėtų būti“, – situaciją komentavo jis.

Tuo metu Rusijos atstovo vadybininkas Sergejus Zangalis pareiškė, kad S. Kariakino visiškai nejaudina faktas, kad vaizdai iš poilsio kambarių viešai transliuojami žiūrovams.

Šeštoji partija tarp šachmatininkų, kurioje baltosiomis figūromis jau žais S. Kariakinas, vyksta penktadienį, lapkričio 18-ąją. Iš viso dvikovoje dėl pasaulio čempiono titulo numatyta dvylika partijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)