Tenka pripažinti, kad maskvietis po skaudaus pralaimėjimo Europos čempionate birželio mėnesį Lenkijoje, kuomet mentėmis pralaimėjo Knystautui, padarė išvadas ir kardinaliai pakeitė kovos su lietuviu taktiką. Visa galva žemesnis rusas mažais žingsneliais ėjo į priekį ir kėlė sumaištį Manto gynyboje.

Viskas klostėsi palankiai pustrečios minutės, tačiau tuomet ilgos Knystauto kojos užžengė už kilimo ir arbitrai rusui atseikėjo 1 tašką. Beje, prieš tai Mantas turėjo auksinį šansą paimti savo balus parteryje, tačiau visos pastangos išjudinti Semionovą buvo bevaisės.

Lenkijos pamokas Semionovas įsavino puikiai. Antrame kėlinuke rusas nekeitė taktikos – jokių mėginimų atlikti techninį veiksmą, jokio noro aštrinti padėties. Jis puikiai žinojo, kad jautrus ir varžovams nepatogus Mantas oponentams klaidų nedovanoja, todėl vėl „rišo“ rankas, blokavo Manto pastangas aštrinti padėtį ir yrėsi link kilimo krašto. Tokia taktika atnešė rusui dividendus.

Per 5 sekundes Mantas dusyk išėjo už kilimo ribų ir atsidūrė ties praraja (3,14 sek. 0:3). Po šalto dušo atkutęs Mantas įjungė aukščiausią pavarą. Ėjimas „vabank“ iš dalies buvo sėkmingas – po staigaus pamušimo rusas nuskrido solidžiai, bet neįtikinamai. Rezultatas sumažėjo tik vienu tašku – 1:3. Likusias sekundes Knystautas atakavo, Semionovas užsidarė, laikas bėgo, kol teisėjo švilpukas nuskardėjo Zagrebo „Dom Sportova“ arenos skliautuose.

Dvidešimtmetis klaipėdietis per keturis metus iškovojo ketvirtą sidabrą oficialiuose Europos ir pasaulio čempionatuose ir sako „atia“ jaunimo amžiaus grupei. Trenerių Olego Antoščenkovo, Mindaugo Ežerskio, Ruslano Vartanovo ir Artūro Ševelkovo auklėtinis jau dabar paliko ryškų pėdsaką šalies imtynių istorijoje.

Pirma D. Domikaitytės varžovė – Europos čempionė iš Italijos

Po svėrimo paaiškėjo Danutės Domikaitytės varžovės. Mūsiškė pirmoje svorio kategorijos iki 67 kilogramų imtyje susitiks su Europos jaunimo čempione Dalma Caneva iš Italijos. Į viršutinę burtų tinklelio pusę taip pat pateko potencialios lietuvės oponentės: Europos jaunių čempionato prizininkė turkė Sinem Topcu, Panamerikos čempionė Lorena Ellis iš Kanados, pasaulio jaunių čempionato prizininkė Kristina Fedaraško iš Baltarusijos, rusė Kristina Jeriomina ir Mongolijos atstovė Oyungerer Otgonkhuu. Iš viso svoryje grumsis 20 merginų.

„Visų pirma noriu pasidžiaugti, kad Lietuva turi vicečempioną M. Knystautą“, – paklaustas apie ketvirtadienio varžybas džiaugsmo neslėpė D. Domikaitytės treneris Aivaras Kaselis. - Pati Danutė pasiruošusi, viską pamatysime ant kilimo. O jis apvalus ir su prognozėmis išdykauti neverta. Visas pasaulio imtynių elitas ruošėsi čempionatui. Dykaduonių čia nėra. Mes stovyklavome su Azerbaidžano ir Ukrainos šalių rinktinėmis. Šios rinktinės kotiruojasi aukštai – patenka į pasaulio reitingo penketuką. Visi treniruočių planai įvykdyti, bet ant kilimo turi žengti kovoti sportininkė. Aš su kolega Andriumi galėsime tik patarti. Tikime, kad Danutė gali pasiekti maksimalų rezultatą. Sportininkė prižadėjo, kad kovos be skrupulų. Kita vertus, ji kitaip ir nemoka“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)