Mūsų šalies ekipa, kurios pagrindą sudarė Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai, vienodu rezultatu 6:2 įveikė švedus ir latvius. Susitikimas su baltarusiais baigėsi taikiai 4:4, tačiau dėl palankesnių papildomų rodiklių pirmą vietą grupėje užėmė ir į komandų varžybų finalą pateko varžybų šeimininkai.

Kovose dėl trečios vietos Lietuvos rinktinė rezultatu 3:5 nusileido lenkams ir galutinėje įskaitoje liko ketvirtoje pozicijoje.

Finale imtynininkai iš Rusijos rezultatu 5:3 nugalėjo Baltarusijos-I komandą ir iškovojo nugalėtojų taurę.

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas teigiamai vertino savo auklėtinių pasirodymą ir nedramatizavo padėties dėl to, kad komanda liko be apdovanojimų.

„Turnyre mano ekipos atletai buvo 1-2 metais jaunesni už varžovų imtynininkus. Ne vienas varžovų sportininkas jau yra įsitvirtinęs savo šalies suaugusiųjų rinktinėje. Be to, pernai mūsų sportininkams buvo sunkūs metai – jie dalyvavo pagrindinėse varžybose ir iškovojo ne vieną medalį Europos ir pasaulio čempionatuose. Natūralu, kad kai kurie yra šiek tiek išsunkti ir dar neatsistatė. Sezonas tik įsibėgėja ir tikiuosi, kad iki pagrindinių startų vasarą komandos lyderius pastatysim ant kojų“, – šypsodamasis pasakojo treneris.

Jau tapo įprasta, kad stabiliai gerai ant imtynių kilimo kovoja Mantas Knystautas. Sunkiasvoris iš Lietuvos Minske taip pat laimėjo visas keturias dvikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)