F37 klasėje Mindaugas Bilius rutulį nustūmė 16 metrų 7 centimetrus ir pagerino savo paties prieš porą metų pasiektą Europos rekordą (2014 metais – 15,50 m).

24-erių metų Donatas Dundzys rutulį nustūmė 13 metrų 12 centimetrų, pagerino asmeninį rekordą ir iškovojo Europos čempionato bronzą.

Abu sportininkai birželio 16 dieną dar startuos disko metimo rungtyje.

Antradienį Lietuvos parolimpinis komitetas pranešė, kad Europos čempionate Andrius Skuja savo klasėje F-46 rutulį nustūmė 13,84 metrų ir užėmė pirmąją vietą, kartu pagerindamas Lietuvos ir asmeninį rekordą. Ramunė Adomaitienė į tolį nušoko 4 metrus 61 centimetrą ir laimėjo sidabro medalį. Kęstutis Skučas disko metimo rungtyje (16 metrų 19 centimetrų) savo klasėje (F-52) iškovojo Europos čempionato bronzą.

Lengvosios atletikos varžybose sportininkai skirstomi į klases nuo T/F11 iki T/F57 pagal skirtingas negalias.

Iš viso Italijos Groseto mieste birželio 9-16 d. vykstančiame lengvosios atletikos Europos čempionate dalyvauja daugiau kaip 600 sportininkų iš 36 šalių, su jais varžosi vienuolika stipriausių Lietuvos atletų su judėjimo ir regėjimo negalia. Tai paskutinis šansas sportininkams parodyti geriausius rezultatus ir patekti į Rio de Žaneiro Parolimpines žaidynes.

Sportininkų dalyvavimą šiame čempionate remia Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)