Konferencijos tikslas – inicijuoti diskusijas, pasidalinti gerosiomis praktikomis ir paskatinti bendradarbiavimą tarp Europos sporto organizacijų. Daugiausiai dėmesio buvo skirta strateginėms kryptims, išdėstytoms Europos sąjungos dokumente „Lyčių lygybė sporte – strateginiai pasiūlymai 2014-2020“. Konferencijoje buvo aptarta kaip skatinti lyčių lygybę sporto organizacijų valdymo struktūrose, diskutuota apie trenerių padėtį, kaip kovoti su prievarta sporte ir neigiamais visuomenėje vyraujančiais stereotipais.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) užsienio ryšių direktorė Vaida Masalskytė pristatė Lietuvoje atliktos sporto komunikacijos analizės ir visuomenės apklausos rezultatus ir dalyvavo diskusijoje apie žiniasklaidos įtaką.

V. Masalskytė konferencijos dalyvėms taip pat pristatė Europos olimpinių komitetų asociacijos (European Olympic Committees, EOC), Lyčių lygybės sporte komisijos rekomendacijas nacionaliniams olimpiniams komitetams.

Konferencijoje buvo patvirtintos EWS rekomendacijos sporto organizacijoms, padėsiančios skatinti lyčių lygybę sporte.

***

Lyčių lygybė yra viena iš strateginių Tarptautinio olimpinio komiteto veiklos sričių. Lyčių lygybės komisijos yra įsteigtos Tarptautiniame olimpiniame komitete, Europos olimpinių komitetų asociacijoje (EOC) ir nacionaliniuose olimpiniuose komitetuose. LTOK prezidentė yra Europos olimpinių komitetų asociacijos lyčių lygybės komisijos pirmininkė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)