„Sočis dar tolokai, bet jau dabar turime žinoti savo sportininkus, galinčius iškovoti olimpinius kelialapius. Aš manau, kad bent pusė šiuose sąrašuose esančių kandidatų taps olimpiečiais...“ – sakė posėdžiui pirmininkavęs LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Lietuvos žiemos olimpinės rinktinės atrankos kriterijus ir kandidatų sąrašus pristatė LTOK viceprezidentas Algirdas Raslanas bei LTOK vykdomojo komiteto narė Vida Vencienė. Iš viso sąrašuose yra 15 sportininkų.

Pirmame sąraše yra tik keturi sportininkai: biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, greito čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė bei dailiojo čiuožimo atstovas Deividas Stagniūnas. Kaip žinia, šokių ant ledo varžybose D. Stagniūnas pasirodo su amerikiete Isabella Tobias. Tarptautinė federacija jai leido ginti Lietuvos garbę pasaulio ir Europos čempionatuose, bet, norint atstovauti mūsų šaliai olimpinėse žaidynėse, vėl kils pilietybės problema.

Daug diskusijų sukėlė bilietų paskirstymas Europos šalims į Londono olimpinių žaidynių atidarymą bei į atskirų sporto šakų varžybas. Nusipirkti bilietus į žaidynių atidarymo iškilmes norą pareiškė apie 20 milijonų planetos gyventojų, o stadione – tik 80 tūkst. vietų. Lietuvai į atidarymo iškilmes skirta 30 bilietų.

Apie pasirengimą dalyvauti XI Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje bei apie misijos vadovų pasitarimą Turkijos mieste Trobzone informavo LTOK olimpinių sporto programų direktorius Kazys Steponavičius. Planuojama, kad Trobzone rungtyniaus po 12 Lietuvos lengvaatlečių ir krepšininkų, 8 plaukikai, 6 dziudo imtynininkai, 4 tenisininkai, 3 dviratininkai ir 2 gimnastai.

LTOK prezidentas informavo, kad gavo Rusijos olimpinio komiteto prezidento Aleksandro Žukovo laišką su prašymų leisti buvusiai Lietuvos rinktinės narei, penkiakovininkei Donatai Rimšaitei ginti Rusijos garbę Londono žaidynėse. LTOK prezidento atsakyme rašoma, kad tai spręs LTOK generalinė asamblėja, kuri įvyks 2012 metų vasario mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją