Posėdyje dalyvavo Algimantas Juozaitis (plaukimas), Ruslanas Vartanovas (imtynės), Valdimiras Bajevas (Boksas), Andrejus Zadneprovskis (šiuolaikinė penkiakovė), Kastytis Pavilonis (sportinis ėjimas), Valerijus Kanovalovas (dviračių sportas), Mykolas Masilionis (irklavimas) ir Žilvinas Ovsiukas (plaukimas).

Treneriams buvo pristatytas atnaujintas 2016 metų olimpinėms žaidynėms rengiamų sportininkų – olimpinės rinktinės kandidatų sąrašo projektas. Su sąrašo projektu LTOK jau supažindino sportininkų komisiją, antradienį jis bus pateiktas vasaros olimpinių sporto šakų komisijai, o ketvirtadienį tvirtinamas Vykdomajame komitete.

Olimpinės rinktinės kandidatų sąrašo projektas buvo sudarytas pagal sporto šakų federacijų ir savivaldybių sporto skyrių teikimus, atsižvelgiant į programos „Rio 2016“ kriterijus. Atrenkant sportininkus buvo vertinamos jų galimybės dalyvauti olimpinėse žaidynėse, planuojami rezultatai ir sveikatos būklė.

LTOK sporto direkcijos direktoriaus Kazio Steponavičiaus teigimu delegacijos dalyvavimas olimpinėse žaidynėse bus užtikrintas, tačiau nerimą kelia pasirengimo galimybės paskutiniais olimpinio ciklo metais.

„Olimpinis komitetas kaip visada stengsis kuo daugiau prisidėti prie pasirengimo, tačiau mūsų kitų metų prioritetas – dalyvavimas olimpinėse žaidynėse, kuris bus labai brangus. Kitais metais LTOK biudžete bus aiški dalyvavimui skirta eilutė. Nuo tos sumos priklausys, kiek galėsime skirti sportininkų pasirengimui“, – sakė K. Steponavičius.

Lietuvos misijos vadovo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse Einiaus Petkaus teigimu, sklandus finansavimas sportininkams padėtų siekti geresnių rezultatų.

„Geriausi sportininkai neblogai vykdo programoje numatytus planus, tačiau kitiems sekasi sunkiau. Kai kuriais atvejais tai yra susiję ir su finansavimu, nes trūksta lėšų išvažiuoti į būtinas stovyklas bei sudalyvauti svarbiose varžybose. Dėl to kai kurie sportininkai galėjo neįvykdyti planuotos rengimo programos, jiems buvo sunku realizuoti visas savo galimybes“, – aiškino E. Petkus.

Komisijos nariai diskutavo apie pasirengimo žaidynėms ypatumus, sutarė greičiau apsispręsti dėl sportininkų kelionės datų į žaidynes bei suplanuoti stovyklas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)