Pirmą kartą šiame sezone Kelmės „Antivio-Etovio“ tinklininkai sugebėjo pelnyti mažiau nei 10 taškų per setą. Didžiulį norą nugalėti demonstravusi Kauno „KTU-Mintonet“ komanda savo kovingu žaidimu sugebėjo pelnyti vietos žiūrovų simpatijas ir šventė svarbią pergalę.

„Šiuo metu esame duobėje ir sakyčiau labiau psichologinėje nei fizinėje. Negali iškritus vienam žmogui taip subyrėti komanda“, – pyko Ramūnas Barauskis, Kelmės „Antivio-Etovio“ treneris. „Matyt vyrukai, prisimindami ankstesnius pasiekimus, apie save buvo pernelyg geros nuomonės, laikas jiems sugrįžti į realybę. Po vakar dienos kai kuriems žaidėjams teko nuo antpečių po juostelę nusiimti, dabar matyt dar keletos neteks“.

Laimutis Kunigėnas, „KTU-Mintonet“ kapitonas: „Šiandien pergalę lėmė mūsų užsivedimas, o ir kelmiškiai mūsų šiek tiek neįvertino, matyt nelaikė rimtais varžovais. Vakar žaidėme kiek susikaustę, prisibijodami favoritų – labai gerai, kad pirmosios rungtynės vyko būtent su Šiauliais. Pamatę, kad galime lygiai su jais žaisti, šiandien jautėmės kur kas drąsiau, ženkliai geriau sekėsi paduoti kamuolį, darėme mažiau klaidų“.

Antrose dienos rungtynėse susitiko komandos, jau turinčios po vieną pergalę – Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ ir „Raseiniai-Norvelita“. Raseinių tinklininkai, penktadienį įveikę „Antivį-Etovį“, neslėpė ambicijų nukarūnuoti ir praėjusių metų Taurės laimėtojus.

Pirmą setą pranašesni buvo šiauliečiai, bet „Raseiniai-Norvelita“ surengė spurtą ir laimėjo du setus iš eilės. Ketvirtame sete nuo pat pradžių dominavo „Elga-Master Idea-SM Dubysa“, galingai pradėjusi ir lemiamą setą, kuomet išsiveržė į priekį 8:3. Tačiau raseiniškiai jau ne pirmą kartą pademonstravo sugebėjimą išsikapstyti iš pačių beviltiškiausių situacijų ir prisivijo varžovus, visgi lemiamu metu tiksliau sužaidę šiauliečiai išplėšė sunkią pergalę.

Tomas Staševičius, „Raseiniai-Norvelita“: „Mums trūksta bendrų treniruočių, susižaidimo, vienas kito supratimo ir tai akivaizdu lemiamais momentais. Šiandien labai trūko užtvaros, aš ir pats šioje vietoje neblizgėjau, o prieš Šiaulius be užtvaros žaisti neįmanoma“.

Pirmąją Didžiosios taurės finalo dieną Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ 3:0 (25:23, 25:22, 25:22) įveikė Kauno „KTU-Mintonet“, o „Raseiniai-Norvelita“ 3:2 (25:22, 18:25, 25:20, 17:25, 17:15) nugalėjo Kelmės „Antivį-Etovį“.

Po dviejų finalo dienų pirmauja Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (5 tšk.), juos vejasi „Raseiniai-Norvelita“ ir „KTU-Mintonet“ (po 3 tšk.), paskutiniai yra Kelmės „Antivis-Etovis“ (1 tšk.)

Lemiamos finalo kovos vyks sekmadienį, gruodžio 14 d.:

10.00 val. Kauno „KTU-Mintonet“ – „Raseiniai-Dubysa“
12.00 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ – Kelmės „Antivis-Etovis“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją