Susitikimą kiek geriau pradėjo klaipėdiečiai, kurie netruko įgyti dviejų įvarčių pranašumą (2:0), tačiau vilniečiai į tai sugebėjo atsakyti trimis įvarčiais ir išsiveržti į priekį (2:3). Tuomet savo fantastišką pasirodymą pradėjo Lukas Juškėnas, kurio įvarčiai į priekį vėl išvedė uostamiesčio rankininkus (6:4), o po dar kelių minučių „Dragūnas“ susikrovė dar solidesnį pranašumą (11:6). Vis dėlto vilniečiai kėlinį užbaigė sėkmingiau ir savąjį atsilikimą sumažino. Po pirmojo rungtynių kėlinio 14:12 pirmavo Klaipėdos „Dragūnas“

Antro kėlinio pradžia ir vėl sėkmingiau susiklostė „Dragūnui“, kuris susikrovė keturių įvarčių persvarą (18:14). HC „Vilnius“ dar pabandė perlaužti rungtynių eigą ir sušvelnino atsilikimą iki minimumo (17:18). Maža to, Vilniaus rankininkai dar turėjo ir kiekybinį pranašumą, bet būtent tuomet Klaipėdos „Dragūnas“ surengė lemiamą spurtą, po kurio sostinės ekipa nebeatsigavo.

Iki rungtynių pabaigos likus vos dešimt minučių ekipas skyrė jau 5 įvarčiai (26:21) ir tai garantavo „Dragūnui“ ramią rungtynių pabaigą. Per likusį laiką klaipėdiečiai savo persvarą padidino dar vienu įvarčiu ir pergalę šventė rezultatu 31:25.

Lukas Juškėnas (naudingiausias rungtynių žaidėjas): Varžovai niekuo nenustebino, o mes sužaidėm gana geras rungtynes, padarėm mažai klaidų. Visos komandos finaliniam ketverte buvo apylygės, todėl treneris akcentavo mūsų pačių žaidimą. Džiugu, jog pavyko iškovoti šį trofėjų Klaipėdai!“

Klaipėdos „Dragūnas“: Lukas Juškėnas 13, Arvydas Bučius 4, Lukas Simėnas ir Lukas Jurys po 3, Laurynas Simonavičius, Šarūnas Ūgianskis, Mindaugas Meškauskas ir Benas Butkus po 2.

Vilniaus HC „Vilnius“: Petras Raupėnas ir Martynas Žala po 8, Martynas Lapinskas 4, Karolis Antonovičius 2, Joris Aganauskas, Paulius Verbickas, Andrius Kliorė po 1.

"ACME–Žalgirio" rankininkės

Moterų finale susitiko dvi šios sezono lyderės – čempionių titulą ginančios Kauno „ACME – Žalgiris“ merginos bei reguliaraus Lietuvos moterų lygos sezono nugalėtos HC „Garliava – Cascada“ ekipą.

Rungtynes kiek tiksliau pradėjo „Žalgirio“ rankininkės ir greitai susikrovė trijų įvarčių persvarą (5:2), tačiau garliavietės netruko įjungti kiek aukštesnę pavarą ir iš pradžių išlyginti rezultatą (10:10), o galiausiai ir išsiveržti į priekį (10:11). Tiesa, toliau bėgti nuo „ACME – Žalgirio“ komandos „Garliava – Cascada“ nesugebėjo ir galutinia iniciatyvos neperėme. Likusį pirmojo kėlinio laiką abi komandos žengė koja kojon ir po pirmųjų 30 minučių visiškas lygybė – 16:16.

Antrą kėlinį, kaip ir pirmąjį, sėkmingiau pradėjo „ACME – Žalgiris“ ir susikūrė 2 įvarčių persvarą (18:16), tačiau ilgai ir šios persvaros čempionės neišlakė. Sužaidus devynias minutes rezultatas vėl tapo lygus (21:21), o po tikslaus Laimos Bernatavičiūtės metimo Garliavos ekipa išsiveržė į priekį (22:21). Vos tik „Garliava – Cascada“ atsidūrė pirmaujančiųjų padėtyje į tai kaunietės atsakė tiksliomis atakomis ir vėl susigrąžino pranašumą sau (23:22).

Rungtynių lūžis įvyko iki jų pabaigos likus žaisti dešimt minučių, kuomet už grubų žaidimą dviems minutėms buvo pašalinta Laima Bernatavičiūtė, o Klaudija Šidlauskytė „Žalgiriui“ sukūrė dviejų įvarčių persvarą 25:23. Nors Gariavai dar buvo pavykę priartėti iki vieno įvarčio distancijos, pirmaujanti ekipa rungtynėse nebesikeitė ir Kauno „ACME – Žalgiris“ apgynė čempionių titulą, įveikdamos HC „Garliavą – Cascadą“ 32:30.

Audina Kniubaitė: „Šiais metais buvo daug sunkiau nei anksčiau. Garliava yra geras patirties ir jaunystės mišinys. Buvo be proto sunku, bet džiaugiamės, jog pavyko laimėti. Pergalę greičiausiai manau nulėmė šiek tiek didesnė tokių rungtynių sukaupta patirtis“.

Inesa Verbovik: “Labai ruošėmės šiam finalui. Daug studijavom varžovių žaidimą. Buvo nusiteikimas pradėti rungtynes nuo pat pradžių ir nepaleisti varžovių. Manau, jog planas pavyko ir tai leido apginti čempionių titulą“.

Kauno „ACME – Žalgiris“: Inesa Verbovik 8, Klaudija Šidlauskytė 7, Audinga Kniubaitė 6, Greta Burkaitė ir Laura Žukovaitė 4.

HC „Garliava – Cascada“: Laura Masilevičiūtė 10, Laima Bernativičiūtė 7, Kamilė Bušaitė 4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)