Taip pat ketvirtadienį „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai apsilankė Šiaulių savivaldybėje, kur jiems buvo įteikta čempionų taurė.

„Malonu gauti šį apdovanojimą, nes kelias iki jo nebuvo lengvas. Tam ruošėmės nuo pat sausio pradžios, dalyvavome įvairiuose turnyruose, o visą pasirodymą vainikavo LRF taurė. Mano manymu, mūsų komandos lygis kyla, ekipa auga, sėkmingai pasirodėme turnyruose Lenkijoje ir Maskvoje. Pasiekimai – džiuginantys. Konkurencija tarp Šiaulių klubų vyksta labai sveikai, o tai naudinga visam Lietuvos regbiui“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ ekipos treneris Edmundas Ščavinskas.

LRF taurės turnyras buvo organizuotas nauju formatu. Jame dalyvavo septynios komandos. Nors ne visos ekipos dėl traumų ir žaidėjų užimtumo sugebėjo baigti sezoną, klubams tai buvo gera repeticija artėjant Lietuvos pirmenybėms.

„Tai buvo naujas mūsų projektas, nes taurės varžybos įgavo kitokį formatą. Šiemet varžybose dalyvavo visos komandos. Šiauliai parodė, kad yra stipriausias Lietuvos regbio miestas. Ateityje sieksime, kad taurės varžybos būtų dar įdomesnės ir patrauklesnės žiūrovams.

„Baltrex-Šiauliai“ yra jauna, bet jau europinio lygio komanda. Jeigu pavyks išlaikyti daugumą žaidėjų, ji ateityje bus dar stipresnė. Jie nuosekliai dirbo ta linkme ir nieko nuostabaus, kad pernai nutrūko ilgametis „Vairo-Kalvio“ dominavimas Lietuvoje. Šiauliai apskritai yra fenomenas Lietuvos sporte, nes regbyje šiauliečiai dominuoja jau 30 metų“, – pasakojo nugalėtojams taurę įteikęs LRF generalinis sekretorius Irmantas Kukulskis.

Taurės įteikimo ceremonijoje dalyvavęs Šiaulių mero pavaduotojas Stasys Tumėnas prasitarė, kad Šiauliuose turi būti sudarytos dar geresnės sąlygos sportuoti, o regbininkai netolimoje ateityje turės naujuosius namus.

„Baltrex-Šiauliai“ (18 tšk.) LRF taurės turnyre iškovojo visas šešias pergales. Antrąją vietą užima Kauno „Ąžuolas-FM Tauras“ (14 tšk.), bet jį dar gali aplenkti Šiaulių „Transbusas“ (13 tšk.), kuris paskutinėse rungtynėse liepos 1 dieną susitiks su „Šiaulių-PRC“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)