A grupė

Tauragėje „Šiltauros“ rankininkai stojo į kovą su Elektrėnų „Energijos –ESSC“ ekipa. Pirmoje rungtynių pusėje šeimininkams pavyko atitrūkti nuo savo varžovų (16:12) ir tos persvaros jiems užteko iki pat rungtynių pabaigos (36:32). Pirmas tarpusavio rungtynes buvo laimėję Elektrėnų rankininkai, todėl ši pergalė tauragiškiams leido įsitvirtinti ketvirtoje turnyro lentelės vietoje, o „Energijos“ rankininkai, surinkę šiuo metu 4 taškus, grupėje užima priešpaskutinę vietą.

Kitose šios grupės rungtynės Kauno r. SM vyko į Klaipėdą, kur susitiko su autsaideriais „Universiteto–Dragūno“ rankininkais. Sensacijos uostamiestyje neįvyko ir šį sezoną itin stabiliai rungtyniaujantys garliaviečiai šventė pergalę 28:45 (12:24). Klaipėdos rankinio ekipa vis dar išlieka be taškų, o kauniečiams šį pergalė leido ir toliau tikėtis pakovoti bent dėl antros pozicijos grupėje.

Daugiausiai dėmesio šią savaitę teko dviejų Kauno ekipų akistatai. Praėjusių metų finalininkai KTU ir FRK „Atleto“ rankininkai šiame sezone susitiko jau antrą kartą. „Atleto“ klubas iki šių rungtynių nebuvo pralaimėjęs nė karto, o tarpusavio dvikovą laimėjęs rezultatu 36:33. Šios rungtynės klostėsi pagal visai kitokį scenarijų ir KTU nuo savo varžovų atitrūko jau pirmame kėlinyje 20:11. Apsukų vicečempionai nemažino ir antroje rungtynių pusėje, o susitikimą laimėjo rezultatu 46:27. Tai buvo pirma „Atleto“ nesėkmė, tačiau net ir po jos čempionų titulą ginantys kauniečiai išlieka grupės lyderiais.

Kitas I lygos turas įvyks vasario 5-ą dieną ir jame susitiks: Elektrėnų „Energija–ESSC“ – KTU, FRK „Atletas“ - „Universitetas–Dragūnas“, Kauno r. SM – Tauragės „Šiltaura–SM“

B grupė

Šalčininkų r. „Sokol“ savo žiūrovų akivaizdoje priėmė svečius iš Molėtų, kurie antrą varžybų ratą buvo pradėję dviem pergalėm iš eilės. Vis dėlto „Šalčininkų“ rankininkai per didelio svetingumo neparodė ir jau pirmą kėlinį laimėjo užtikrintai 18:12. Antra rungtynių pusė tebuvo formalumas, o „Sokol“ laimėjo rezultatu 40:31. Šis Molėtų pralaimėjimas dar labiau padidino jų atsilikimą nuo lyderių Pasvalio rankininkų.

Atkakliausios šios grupės rungtynės vyko Vilniuje, kur SM „Tauro-VHC“ rankininkai susitiko su Panevėžio „KKSC/R. Sargūno SG“ ekipa. Pirmame kėlinyje vilniečiams pavyko susikurti sau 2 įvarčių pranašumą 18:16, o antrojo kėlinio metu panevėžiečiams taip ir nepavyko perlaužti įvykių sau naudingesne linkme. SM „Tauro–VHC“ iškovojo jiems labai svarbią pergalę 32:30. Ši pergalė vilniečiams leido pakilti į ketvirtą vietą, o Panevėžio rankininkus nustumti net į šeštą.

Grupės lyderiai Pasvalio SM „Kurana“ turėjo vargo su vis užtikrinčiau žaidžiančia Zarasų „Kiro“ ekipa. Nors Zarasų rankininkai šiuo metu užima paskutinę vietą grupėje, tačiau ir šiose rungtynėse jie sugebėjo mesti iššūkį lyderiams. Po pirmo kėlinio rezultatas tarp ekipų buvo lygus 21:21, tačiau antroje rungtynių pusėje pasvaliečiai sutankino savo gynybą ir Zarasų puolimas jau neveikė taip užtikrintai. „Kuranos“ rankininkai išnešė sveiką kailį iš Zarasų ir iškovojo pergalę 32:38. Po šios pergalės Pasvalio rankininkai dar labiau sustiprino savo pozicijas pirmoje turnyro lentelės vietoje.

Kitame ture Pasvalio SM „Kurana“ susitiks su Vilniaus SM „Tauru–VHC“, Panevėžio „KKSC/R. Sargūno SG“ rungtyniaus prieš Šalčininkų r. „Sokol“ ir HC „Molėtai“ kausis prieš Alytaus ASRC „Varsą–Stronglasą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)