Pirmasis žeminimą pelnė Ričardas Matulis, o netrukus penkis taškus pridėjo Mindaugas Norvaišas. Praėjus dešimčiai minučių pasižymėjo Artūras Pinigis, o realizaciją taikliai atliko Ernestas Liškauskas. Po tokios veržlaus starto lietuviai kiek aprimo ir už klaidas gynyboje teisėjas skyrė baudą „Wanstead RFC“ naudai. Varžovai pasinaudojo proga ir atidarė savo taškų sąskaitą.
 
Lietuviai po šio epizodo vėl sukruto ir jau kitą ataką savo antru žeminimu baigė R. Matulis. E. Liškauskas realizavo. 30-ą minutę pro „Wanstead RFC“ gynybą prakirto ir žeminimą pelnė antros linijos žaidėjas Irmantas Sasnauskas. E. Liškauskas vėl buvo taiklus. Kėliniui einant į pabaigą žeminimą pelnė latvis Olegs Šapovalovs. Paskutinius taškus pirmojo rungtynių pusėje taikliu baudos smūgiu vis dėlto pelnė „Wanstead RFC“.
 
Antrasis kėlinys nedaug kuo skyrėsi nuo pirmojo. Lietuviai vėl visiškai dominavo aikštėje. 46-ą minutę gražaus derino smaigalyje atsidūrė ir žeminimą pelnė Mindaugas Orinsas. E. Liškauskas realizavo. Po kelių minučių iš varžovų kamuolį pavogti pavyko Edvinui Žaliui, kuris klubui pelnė dar penkis taškus. E. Liškausko realizacija eilinį kartą buvo taikli. Įpusėjus antrajai pusei „Wanstead RFC“ sugėbėjo prasiirti pro „London Lithuanian RFC“ gynybines linijas ir pelnė paguodos žeminimą.
 
Tačiau likusį laiką „Wanstead RFC“ vis tiek buvo priversti gintis prieš žymiai geriau pasiruošusius lietuvius. Žeminimus pelnė Justas Trečiokas, Augustinas Petronis bei E. Liškauskas, kuris dar ir realizavo savąjį prispaudimą.
 
Po rungtynių „London Lithuanian RFC“ buvo pakviesti į trečiąjį kėlinį ir įkurtuvių šventę klubo namelyje. Rėmėjų „Angel of Beauty” prizu buvo apdovanotas naudingiausias rungtynių žaidėjas Gediminas Velntukonis. Klubo vadovai džiaugėsi naujaisiai klubo namais ir komandos pasiekimais, tačiau perspėjo, kad tikrosios atidarytuvės įvyks tik vasarą. „London Lithuanian RFC“ planuoja surengti regbio-7 turnyrą, skirtą paminėti lietuviško regbio pradžiai Londone. Kol kas svarbiausia yra užtikrinti patekimą į aukščiausią Esekso lygą ir aprūpinti klubą reikiama sportine įranga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)