LLAF taurės varžybos - viena iš retų galimybių įvykdyti kovo 6-8 dienomis Prahoje (Čekija) vyksiančio Europos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionato normatyvus. Iki šiol jie pakluso trims lengvaatlečiams - A. Palšytei, šuolininkui į aukštį Raivydui Staniui ir rutulio stūmikui Š. Banevičiui.

Pirmas teisę startuoti Europos čempionate iškovojo Š. Banevičius, Klaipėdos miesto čempionate rutulį nustūmęs 19,63 metro bei pagerinęs asmeninį rekordą.

„Rekordas nenustebino, sveikata ir savijauta buvo puiki, o rezultatas jau brendo po truputį. Tikiuosi, kad čia tik pradžia. Tų varžybų žiemą dar bus - ir LLAF taurės varžybos, ir studentų čempionatas, ir Lietuvos čempionatas. Dar Europos čempionatas nusimato, tikiuosi, jog aukščiausią sportinę formą parodysiu būtent ten“, - teigė Š. Banevičius. - Visur stengiuosi gerinti rezultatus, LLAF taurės varžybos nebus išimtis. Tikiuosi pagerinti praėjusios savaitės rezultatą ir pasiekti naują asmeninį rekordą.“

Europos čempionato normatyvas - 19,50 metro. Š. Banevičius tikina, jog prieš sezoną neabejojo, jog šis rezultatas jam paklus dar žiemos sezono metu.

„Prieš žiemos sezono startą viskas klostėsi labai gerai ir net nebuvo minties, kad galėčiau neįvykdyti normatyvo. Dabar savijauta gera, žinau, jog kelialapis į Europos čempionatą jau kišenėje, jaučiasi šioks toks atsipalaidavimas. O tai leidžia dar labiau pagerinti rezultatą“, - pasakojo rutulio stūmikas. - 20 metrų žiemą yra tikrai realu. Ir psichologiškai, ir fiziškai tam jau esu pasirengęs.“

Praėjusią žiemą krito trys Lietuvos uždarų patalpų rekordai. Jų autorėmis tapo merginos - šuolininkė į aukštį A. Palšytė, ėjikė Brigita Virbalytė-Dimšienė ir trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė. Pastarosios sportininkės į Lietuvą sugrįžo tik šią savaitę: B. Virbalytė drauge su Neringa Aidietyte, Tadu Šuškevičiumi ir trim jaunaisiais ėjikais surengė mokomąją treniruočių stovyklą Kipre, o Ispanijoje besitreniruojanti D. Dzindzaletaitė į gimtinę sugrįžo specialiai LLAF taurės varžyboms.

„Nemanau, jog LLAF taurės varžybose kris Lietuvos rekordas. Praėjusį sezoną Austrijoje, kiek netikėtai, pavyko pagerinti rekordą, kuris gyvavo tiek daug metų, tačiau ten maniežas buvo kur kas aukštesnio lygio nei Lietuvos maniežai. Atrodė, jog einu stadione“, - sakė B. Virbalytė. - Vilniaus maniežas nėra pritaikytas tokiems rekordams, nes eiti reikia tikrai labai greitai. Galbūt, jei Neringa (Aidietytė - aut. past.) padėtų, būtų galima bandyti, bet ji kol kas nepasiruošusi šturmuoti trumpų nuotolių, jai labiau patinka ilgi.“

Sausio viduryje B. Virbalytė ir N. Aidietytė netoli Atėnų esančioje Schinias olimpinėje irklavimo bazėje dalyvavo 20 km varžybose ir pasiekė tokiu metų laiku itin aukštus rezultatus. Pirma finišavo B. Virbalytė (1 val. 33 min. 54 sek.), komandos draugę aplenkusi 51 sekunde.

„Sausio mėnesį startuojant 20 km rungtyje, negali tikėtis stebuklingų rezultatų, bet esu patenkinta tuo, kaip praėjau. Ir vasarą tokį rezultatą kartais tenka pademonstruoti. Tai nuteikia optimistiškai, kadangi nebuvo specialiai ruoštasi šioms varžyboms. Gal varžybos ir nelabai reikšmingos, bet sportininkams jos reikalingos, po jų supratau, kad viskas yra gerai. Norėtųsi, jog per porą mėnesių sportinė forma dar pagerėtų ir rezultatas kur kas labiau pakiltų“, - teigė B. Virbalytė.

LLAF taurės varžybose moterys ėjikės varžysis 3000 m distancijoje, tačiau ėjimo rungčių Europos uždarų patalpų čempionato programoje nėra. Iš normatyvų dar neįvykdžiusių sportininkų arčiausiai teisės startuoti Senojo žemyno čempionate buvo trišuolininkė D. Dzindzaletaitė, kuri varžybose Ispanijoje nušoko 13,49 metro, t.y., vienu centimetru mažiau nei normatyvas.

„Žiemos sezono pradžią vertinu gerai, nes praėjusiais metais tuo pačiu metu, pirmose sezono varžybose, nušokau 13,18 m, o dabar - 13,49 m. Esu pasiruošusi gerai, daug treniravausi ir daug įdėta pastangų gerinti rezultatus. Tad viskas priklausys nuo sėkmės“, - tikino D. Dzindzaletaitė. - Man visos varžybos yra svarbios, tad tiek žiemą, tiek vasarą norisi pasirodyti maksimaliai gerai.“

LLAF taurės varžybose dalyvaus ir būrys olimpiečių - Sonata Tamošaitytė (60 m barjerinis bėgimas), A. Palšytė, B. Virbalytė, N. Aidietytė , Eglė Balčiūnaitė (800 m bėgimas), Rytis Sakalauskas (60 m bėgimas), R. Stanys, Donatas Škarnulis (5000 m sportinis ėjimas). Itin aukštus rezultatus pasiekusiems sportininkams taip pat atiteks 150 eurų premija.

LLAF taurės varžybų pradžia - 12 valandą. Jas tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją