Suomijos sostinėje Helsinkyje vyksiančias Europos dailiojo čiuožimo pirmenybes transliuos LTV. Kadangi dėl dar rugsėjį suplanuotų atostogų L. Janušonytė varžybų komentuoti negali, tai daryti ji patikėjo „Panoramos“ sporto žinių vedėjui Sauleniui Pociūnui. „Tegul jis specializuojasi“, - sako L. Janušonytė.

Į pagalbą ji pasiūlė pasikvieti šokius išmanantį choreografą, buvusį šokėjų ant ledo Margaritos Drobiazko ir Povilo Vanago trenerį Gintarą Svistunavičių arba Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos viceprezidentą, dabartinį žemės ūkio ministrą Kazimierą Starkevičių.

Tačiau neaišku, ar jie čempionato metu bus Lietuvoje.

Nelįs kur neišmano

L. Janušonytė olimpiadose čiuožimą komentavo jau daug kartų ir aiškina, kad kitose šalyse šią sporto šaką komentuoja buvę čiuožėjai. „Pasakyti, ar atliktas akselis dvigubas, ar trigubas, ar atliktas tulupas – labai sudėtinga. Tai priklauso ir nuo to, kuria koja atsispiriama. O kai žiūri visą programą, reikia turėti „atmuštą“ akį“, - aiškino žurnalistė.

Kad nesportavus neįmanoma gerai komentuoti, L. Janušonytei paaiškino ir žinoma čiuožimo trenerė Jelena Čaikovskaja. „Bandžiau įlįsti, išsiaiškinti, turiu ir knygą su taisyklėmis. Man sakė, kad neįmanoma – turi važinėti, pažinti sportininkus“, - pasakojo L. Janušonytė.

Tad S. Pociūnui ji patarė į čiuožimo techniką per daug neįsigilinti, tiesiog leisti žmonėms žiūrėti. „Juk nebūtina sakyti trigubas ar dvigubas akselis, kam lįsti ten, kur neišmanai“, - sakė sporto laidų prodiuserė.

Ji taip pat pasidžiaugė, kad pasinaudojus „senais ryšiais“ pavyko pigiai įsigyti kovą Los Andžele vyksiančio pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato transliacijos teises.

Išvysime 4 lietuvius

Iš sausio 20-25 dienomis Helsinkyje vyksiančio 2009 metų Europos dailiojo čiuožimo čempionato LTV žiūrovų laukia 10 transliacijų. Kartu su dailiuoju čiuožimu lietuviai praleis per 20 valandų.

Lietuvai čempionate šokių ant ledo varžybose atstovaus Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas. Vyrų varžybose debiutuos 16-metis Saulius Ambrulevičius, moterų varžybose pasirodys 16-metė Beatričė Rožinskaitė.

Europos čempionatas vyks Helsinkio „Hartwall Areena“ universalioje arenoje – 2007 m. šiuose rūmuose vyko Eurovizijos dainų finalinis konkursas. Tikimasi, kad arenoje čiuožėjų pasirodymus pamatys apie 50 tūkstančių žiūrovų.

Transliacijos per Lietuvos televiziją:

Sausio 20 d.

18.45 – 2009 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionato atidarymas

19.30 – porų sportiniai šokiai, trumpoji programa

21.10 – porų sportiniai šokiai, trumpoji programa

Sausio 21 d.

14.00 – vyrai, trumpoji programa;

21.10 – porų sportiniai šokiai, laisvoji programa

Sausio 22 d.

13.00 – šokiai ant ledo, originalioji programa

21.10 – vyrai, laisvoji programa

Sausio 23 d.

14.30 – moterys, trumpoji programa

21.10 – šokiai ant ledo, laisvoji programa

Sausio 24 d.

14.00 – moterys, laisvoji programa

Sausio 25 d.

15.30 – 2009 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionato uždarymas, parodomoji programa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją