Prieš pat atidarymo ceremoniją Deivido pasveikinti susirinko komandos draugai, misijos nariai ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. LTOK vadovė jaunajam olimpiečiui įteikė dvi dovanas – žaidynių talismaną Sjoggą ir Lietuvos vėliavą, kurią Deividui buvo patikėta nešti žaidynių atidaryme.

Į laisvalaikio zoną „Learn & Share“ susirinkusiems sportininkams LTOK prezidentė linkėjo kuo geriau pasirodyti žaidynėse.

„Padarykite tai, ką mokate geriausiai. Dabar galvokite tik apie startus, o pramogos palauks“, – neužsimiršti pramogų sukuryje ragino D. Gudzinevičiūtė.

Pasveikinę komandos draugą, sportininkai, kartu su daugiau nei tūkstančiu jaunųjų olimpiečių iš 70 šalių, patraukė į prie pat kaimelio esančią Lisgardsbakeno šuolių su slidėmis areną.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo tik keli profesionalūs atlikėjai, dauguma pasirodžiusiųjų – nuo praėjusių metų lapkričio repetavę savanoriai. Pagrindinis pasirodymo veikėjas – su slidėmis gimęs berniukas. Šventėje buvo teatralizuotai papasakota jo istorija, kaip jis augo, pamėgo sportą, treniravosi ir siekė sportinių aukštumų.

Jaunuosius olimpiečius sveikino Lilehamerio jaunimo žiemos olimpinių žaidynių organizacinio komiteto pirmininkė ir prezidentė Siri Halten ir Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Thomas Bachas, sportininkai iš Pietų Afrikos, Malaizijos, Australijos, Estijos ir Kanados paaiškino, kodėl jiems svarbus sportas ir kuo ypatingos šios žaidynės.

Atidarymo ceremoniją stebėjo Norvegijos karališkoji šeima, o olimpinę ugnį arenoje uždegė jaunoji princesė Ingrida Alexandra.

Antrą kartą vyksiančiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus 10 sportininkų: biatlonininkai Nadežda Derendiajeva, Vitalija Kutkauskaitė, Linas Banys, slidininkas Rokas Vaitkus, kalnų slidininkai Andrejus Drukarovas ir Eglė Augustaitytė, ledo ritulininkas Dino Mukovozas (individuali iššūkių turnyro rungtis), snieglentininkas Aras Arlauskas bei ledo šokėjų pora – Guostė Damulevičiūtė ir Deividas Kizala.

Šeštadienį pirmi iš mūsiškių startuoja slidininkas R. Vaitkus, kalnų slidininkas A. Drukarovas ir ledo ritulininkas D. Mukovozas.

Jaunimo žiemos olimpinės žaidynės vyks antrą kartą. Pirmąjį kartą jos buvo surengtos 2012 m. Insbruke. Žaidynes organizuoja Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) ir Lilehamerio jaunimo olimpinių žaidynių organizacinis komitetas (LYOGOC), kurį valdo Norvegijos kultūros ministerija, Norvegijos olimpinis ir parolimpinis komitetai bei Lilehamerio savivaldybė.

LTOK organizuoja ir finansuoja sportininkų dalyvavimą Lilehamerio jaunimo olimpinėse žaidynėse, bei prisideda prie sportininkų pasirengimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)