Pirmadienį išplatintame vaizdo įraše matyti, kaip R. Meilutytė, pusiau gulėdama ir apsiraizgiusi savo pečius geležinėmis grandinėmis, sukandus dantis daro prisitraukimus.

Akivaizdu, kad šis pratimas reikalauja itin daug jėgų, valios ir ištvermės, nes jam įpusėjus Rūtai keletą kartų prireikia trumpai atsikvėpti.

„Ji yra puikios formos ir atrodo stipriai. Viskas veikia!“, – rašoma socialiniame tinkle.

Tuo metu pati plaukikė sulaukė labai daug savo gerbėjų pagyrų už tai, kad įdeda tiek pastangų ir darbo prieš olimpiadą.

R. Meilutytė nuo liepos 21 d. stovyklaus Tenerifėje, Ispanijoje, o į Braziliją iš ten išskris liepos 31 d.

Lietuvės startai moterų 100 metrų plaukimo krūtine rungtyje, kurioje ji gins Londone iškovotą olimpinį auksą, – rugpjūčio 7-8 dienomis.

Primename, kad nepaisant to, ar leidimą vykti į Braziliją gaus rusė Julija Jefimova, R. Meilutytės Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse laukia rimta konkurencija.

Visai neseniai moterų 100 m plaukime krūtine įspūdingą rezultatą pasiekė 19-metė amerikietė Lilly King, kuri finišavo per 1 min. 5,20 sek. ir užfiksavo ne tik geriausią šių metų sezono rezultatą pasaulyje, bet ir geriausią nuo pat 2013-ųjų.

Maža to, jos laikas – netgi geresnis už tą, su kuriuo R. Meilutytė laimėjo aukso medalį 2012 m. Londono olimpiadoje (1:05,47 min.).

Iki šiol geriausias 2016-ųjų sezono rezultatas 100 m krūtine priklausė dėl dopingo vartojimo šiuo metu suspenduotai rusei J. Jefimovai (1:05,70 min.), o antras – R. Meilutytei (1:05,82 min.). Tiesa, šios rungties pasaulio rekordo savininkė vis dar yra R. Meilutytė, 2013-aisiais Barselonoje nuotolį įveikusi per 1 min. 4,35 sek.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (466)