Baltarusės po 2 kėlinių pirmavo 2:0 (10 min. pasižymėjo Marina Pachanova, o 22 min. - Svetlana Bahuševič), tačiau trečiame kėlinyje mūsų riedulininkės sugrąžino pusiausvyrą. 37 min. rezultatą sušvelnino Samanta Jakovlevaitė, o 37 min. po mažojo kampinio išlygino Simona Grubliauskaitė.

Vis dėlto jau 41 min. varžovės taip pat gavo teisę atlikti mažąjį kampinį ir Kristina Papkova sugrąžino savo ekipai pranašumą.

Ketvirtame kėlinyje žalią kortelę prieš save išvydo Erlanda Nomeikaitė, tačiau 55 min. pati E. Nomeikaitė sugebėjo rezultatą dar kartą išlyginti.

58 min. geltona kortele buvo nubausta baltarusė Hanna Zabrockaja, bet kiekybine persvara Lietuvos rinktinei pasinaudoti nepavyko.

Deja, baudinių serijoje mūsų komandos viltys nugalėti išblėso gana greitai. Pirmi trys varžovių bandymai buvo sėkmingi, o Jūratei Juodytei ir Ramūnei Petrauskaitei nepavyko įveikti baltarusių vartininkės. S. Jakovlevaitė netrukus pelnė įvartį, bet jau kitu metimu Baltarusijos rinktinė įgijo nesunaikinamą pranašumą ir šventė pergalę.

Už pralaimėjimą baudinių serijoje Lietuvos rinktinė pelnė pirmą savo tašką turnyre, bet vis tiek liks B grupės dugne. Jau dabar aišku, kad turnyro ketvirtfinalyje mūsų ekipos varžovėmis bus varžybų šeimininkės airės.

Šis ketvirtfinalio mačas bus žaidžiamas kovo 19-ą. Pagal išankstinį planą jis numatytas 12.30 val., bet dėl šeimininkių ekipos tikriausiai bus perkeltas į vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją