Po priverstinės metų pertraukos į šalies rinktinę sugrįžęs Ispanijos Puerto Sagunto „Fertiberia“ klube rungtyniaujantis Rolandas Bernatonis džiaugiasi prisijungęs į geriausių šalies rankininkų gretas. Pakalbintas vienas rezultatyviausių Ispanijos klubo žaidėjų labai pozityviai žiūri į laukiančias rinktinės akistatas su varžovais ir teigia, kad jo nusiteikimas rungtynėms toks pat, kaip ir visų rinktinės žaidėjų – laimėti ir patekti į kitą čempionato etapą.

- Sugrįžai į nacionalinę vyrų rinktinę...

- Visada smagu prisijungti prie vyrų rinktinės. Tik gaila, kad dėl traumų ne visuomet pavyksta to padaryti. Susitikti su draugais, pakeisti aplinką ir atstovauti Lietuvai – didelė garbė. Apmaudu, jog nesu dar visiškai atsigavęs po patirtų traumų. Turbūt dėl vėsesnių orų Lietuvoje jaučiasi šiek tiek didesnis kulno skausmas, bet, manau, kad po truputį visa tai pradings.

- Matei rinktinės rezervą kovose prieš Egiptą ir tarptautinio turnyro Lenkijoje metu. Kokia nuomonė šiuos žaidėjus? Ar manai, kad jaunieji rankininkai artimiausiu metu papildys pagrindinę šalies rinktinę?

- Kartu teko rungtyniauti su šiais jaunaisiais rankininkais, tad tikrai spėjau susidaryti nuomonę apie juos. Vaikinai turi daug noro, ryžto, stengiasi iš visų jėgų, tačiau kartais „perdega“. Papildys jie rinktinę ar ne, čia jau nuo jų priklauso, kiek prakaito įdės treniruotėse ir rungtynėse savo klube. Jei ir toliau stengsis, daug dirbs ir tikės savimi, kad gali patekti į rinktinę, manau, jog taip ir bus. Tikrai yra perspektyvių žaidėjų.

- Jau ketvirtadienį laukia akistata su Slovakijos rinktine. Kokios mintys prieš šias rungtynes?

- Tiesą pasakius, apie slovakus žinau visai nedaug. Yra keletas žaidėjų prieš kuriuos teko žaisti Ispanijos „Asobal“ lygoje. Rinktinė, manau, pajėgi ir atsipalaiduoti kovojant prieš juos tikrai negalima. Tiek namuose, tiek išvykoje bus sunku žaisti su slovakais, bet reikės daryti viską, kad tik laimėtumėme. Aš, kaip ir visi žaidėjai ar treneriai, norime to paties – laimėti visas rungtynes ir patekti į kitą etapą. Tikiuosi, jog taip ir nutiks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)