Po pirmųjų tarpusavio rungtynių ketvirtadienį Kaune, kai sužaista lygiosiomis 18:18, Lietuvos komanda nusiteikusi kovoti tik dėl pergalės. Kaune pasiektas rezultatas vertinamas neigiamai, nors jis ir neužkirto kelio kovoti dėl pirmosios vietos grupėje ir vienintelio kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Vienas iš komandos trenerių Egidijus Petkevičius prieš vakarinę treniruotę pasidalijo mintimis apie laukiančius „galvosūkius“ bei užduotis, kurios leistų galvoti apie pergalę šeštadienio rungtynėse. Visų pirmą jis akcentavo, kad reikės pažinti varžovų teritoriją, tai yra priprasti prie naujos salės ir „įsivažiuoti“ į sportinį ritmą po kelionės. Toliau lauks žaidimo gerinimas.

„Gynyba pirmosiose rungtynėse likome patenkinti, lieka gerinti puolimą, atakų išpildymą. Norėtųsi, kad mūsų gynėjai ir toliau taip žaistų kaip ketvirtadienį, o puolimas būtų daug geresnis. Jei tą pasieksim, tai didelė tikimybė laukti teigiamo rezultato“, – didžiausias problemas, neleidusias iškovoti pergalės, ir taisytinas vietas įvardino E. Petkevičius.

Čia pat treneris pridūrė esmines puolimo grandies problemas: „visų pirma reikia geresnio vidurio žaidėjų indėlio į atakas, nes jie yra pagrindiniai atakų organizatoriai, tad nuo jų žaidimo labai priklauso atakų sėkmė.“

Rinktinės žaidėjas Tadas Stankevičius po pirmųjų rungtynių susidaro aiškų varžovų „portretą“.

„Fiziškai stiprūs, aukšti, gerai sudėti, propaguoja grubų rankinį, mažiau techniški. Puolimo arsenalas nėra platus, yra tik keletas žaidėjų, kurie kuria žaidimą. Panašu, kad neturi kuo nustebinti, nuspėjamas ir jų žaidimas“, – įspūdžiais apie varžovus dalijosi T. Stankevičius.

Antroji dvikova su tuo pačiu varžovu per tris dienas, jo nuomone, turi ir savų pliusų ir savų minusų.

„Mes galime juos išanalizuoti, jie gali mus. Per tą trumpą laiką žaidimo kardinaliai nepakeisi, galima tik minimalius pokyčius padaryti. Pats žaidimo planas rungtynėms su slovakais buvo paruoštas praėjusią savaitę, dabar išryškėjo klaidos, kurias ir reikia pataisyti“, - teigė pašnekovas.

Šiuo metu grupėje ekipos sužaidė po trejas rungtynes. Po ketvirtojo turo lyderių poziciją turėtų išlaikyti bosniai, kurie namuose žais su autsaideriais iš Kosovo. Jei Lietuvos rinktinė šeštadienį iškovos bent tašką, tuomet viskas bus jų pačių rankose. Lauks dvejos rungtynės kuriose reikės pergalių – namuose sausio 13 dieną su Kosovu ir po keturių dienų išvykoje – su Bosnija ir Hercegovina.

Pirmos grupės turnyro lentelė:

1. BIH 3 2 1 0 89:81 5
2. Lietuva 3 1 2 0 75:71 4
3. Slovakija 3 1 1 1 81:67 3
4. Kosovas 3 0 0 3 75:101 0

Iš viso kvalifikacinio etapo šešiose grupėse kovas pradėjo 24 komandos. Į kitą atrankos etapą – atkrintamąsias varžybas – pateks tik grupių nugalėtojai, kurie su dvylika 2016 metų Europos pirmenybių finalinio etapo dalyvių varžysis dėl devynių kelialapių į planetos pirmenybes.

2017 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatas sausio mėnesį vyks Prancūzijoje. Iš viso čempionate žais 24 komandos, o Europai skirta 13 vietų. Be šeimininkų prancūzų, kelialapius iškovos dar trys 2016 metų Europos čempionato prizininkai (arba ir ketvirtoji komanda, jei medalius laimės prancūzai).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)