Per pirmas atrankos ciklo tarpusavio rungtynes Lietuvoje nugalėtojas nepaaiškėjo. Tuomet dvikova baigėsi rezultatu 27:27.

Bosnijoje ir Hercegovinoje Lietuvos rinktinei teko žaisti atrankos į 2016 m. Europos čempionatą kovose. Tuomet išvykoje po įtemptos kovos nusileista 26:23.

Savaitės viduryje vykusiose rungtynėse Lietuvos rinktinė šventė solidžią pergalę 42:23 prieš Kosovo atstovus. Tačiau tai buvo menka paguoda: bosniai laimėjo Slovakijoje 26:24 ir nugvelbė vienintelį kelialapį į tolesnį etapą. Likusiose grupės rungtynėse paaiškės tik galutinės Lietuvos ir Slovakijos rinktinių vietos.

Netiki, kad bosniai atsipalaiduos

Po pergalingo mačo su Kosovu rinktinės treneris Artūras Juškėnas, sužinojęs, kad bosniai laimėjo Slovakijoje, teigė, kad tai nieko nekeičia. Jis net neabejojo, kad Bosnijoje lengviau nuo to nebus.

Šeimininkai žais savų žiūrovų akivaizdoje ir tai, kad jie grupėje bet kokiu atveju liks pirmi, vargu ar turės įtakos nusiteikimui.

Rinktinės žaidėjas Skirmantas Plėta pastebi, kad įvertinus visas aplinkybes, Bosnijoje galima laukti panašių rungtynių kaip ir Lietuvoje:

„Pirmosios rungtynės su Bosnija ir Hercegovina buvo gana rezultatyvios. Manau, galima panašių tikėtis ir antrose, kadangi kova jau nebus lemiama. Nors mūsų stiprybė ir yra gynyba, siekdami pergalės, bet kokiu atveju stengsimės gintis kuo kiečiau ir kuo geriau.

Čia pat krašto žaidėjas priduria, kad nors ir įvarčių gali būti daug, tačiau anksčiau trenerio išsakytos mintys, jo galva, yra visiškai teisingos ir nuolaidų iš bosnių laukti neverta.

„Nemanau, kad bosniai pažiūrės į paskutines rungtynes pro pirštus. Prieš savo žiūrovus jie stengsis laimėti paskutines rungtynes, tuo pačiu norėdami ir įrodyti, jog pelnytai laimėjo atrankos varžybas. Tačiau ir mes stengsimės išsaugoti antrąją vietą grupėje ir bandysime nors kiek sugadinti šventę šeimininkų rinktinei bei jų sirgaliams“, - kovingai nusiteikęs buvo S. Plėta.

Mėgausis paskutinėmis rungtynėmis

Žaisti Bosnijoje ir Hercegovinoje nėra lengva. Ir Slovakijos ir Kosovo rinktinės ten pralaimėjo. Arena, kurioje žaidžia šeimininkai, paprastai būna sausakimša, o vietiniai sirgaliai visais įmanomais būdais palaiko savo ekipą.

Vis dėlto S. Plėta yra vienas tų, kuriems jau teko žaisti būsimų varžovų tvirtovėje. Jis teigia, kad arenoje esantys pamišę bosnių sirgaliai turi ir savų pliusų ir minusų.

„Atmosfera Bosnijoje tikrai įspūdinga. Balkanų žiūrovai tuo jau pasižymi, kad sirgaliai tikrai palaiko savo komanda iš širdies. Iš vienos pusės, visuomet sunkiau žaisti kai pilna salė žiūrovų yra priešiškai nusiteikusi, tačiau tuo pačiu yra ir malonumas žaisti triukšmingoje atmosferoje“, - varžovų aikštės nesibaimino rinktinės žaidėjas.

Sekmadienį taip pat vyks ir kitos grupės rungtynės, kuriose Kosovas namuose susigrums su Slovakija.

Pirmosios grupės turnyro lentelė:

1.Bosnija ir Hercegovina5410156:1309
2.Lietuva5221144:1256
3.Slovakija5212136:1205
4.Kosovas5005123:1840

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)