Lietuvos rinktinėje stovyklos pradžioje bus nemažai naujų veidų. Nacionalinės ekipos lyderiai prie komandos prisijungs vėliau, vietoj jų į rinktinę pakviestas artimiausias rezervas, kurį rungtynėse su Egiptu ir turnyre Lenkijoje galės išbandyti komandos treneriai.

Tiesa, komandos vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas pripažįsta, kad sudėtis eksperimentinė dėl objektyvių priežasčių, o ir tarp svarbiausių pasiruošimo ciklo uždavinių nebus tikslas laimėti.

„Tikslas tikrai nebus pergalė. Norime patikrinti rezervą. Tokiu metu surinkti stipresnę rinktinę sunku. Legionieriai dar negrįžę iš savo klubų. Rinktinė labai eksperimentinė ir ji tokia bus rungtynėse su Egiptu ir turnyre Lenkijoje. Pamatysime, kaip Lietuvoje žaidžiantys žaidėjai nusiteikę atstovauti rinktinę“, - svarbiausius aspektus vardina A. Juškėnas.

Su Egipto rinktine bus žaidžiama du kartus – gruodžio 22 ir 23 d. Kauno sporto halėje. Pastaroji ekipa 2015 m. pasaulio čempionate pateko į ketvirtfinalį, tad Lietuvos rinktinės laukia pakankamai stiprus varžovas.

„Egipto komanda – kitokia nei varžovai atrankoje į pasaulio čempionatą. Žaidimo stilius ne europietiškas. Sunku ir spėlioti, ko galime sulaukti iš jų“, - pirmąjį varžovą apibūdino rinktinės treneris.

Tuo metu prieš pat Naujuosius metus, gruodžio 28-30 dienomis, rinktinė išvyks į tarptautinį turnyrą Lenkijoje. Kol kas dar nepatvirtinti šio turnyro dalyviai, tačiau tikimasi, kad jame dalyvaus antrosios Lenkijos ir Norvegijos rinktinės bei Liuksemburgo nacionalinė ekipa.

Po šios išvykos Lietuvos rinktinė grįš į Lietuvą ir tęs pasiruošimą svarbiausioms kovoms. Prie ekipos turėtų prisijungti ir rinktinės lyderiai rungtyniaujantys užsienyje. Sausio pradžioje atrankoje į pasaulio čempionatą pirmojoje grupėje Lietuvos rankininkų laukia lemiamos kovos. Po pergalės prieš Kosovą ir lygiųjų su Bosnija ir Hercegovina, šiuo metu grupėje lietuviai užima pirmąją vietą. Sausį jiems teks du kartus žaisti su Slovakijos ekipa ir po kartą su Bosnija ir Hercegovina bei Kosovu.

Lietuvos rinktinės atrankos į pasaulio čempionatą rungtynių tvarkaraštis:

Sausio 7 d. Lietuva – Slovakija (Kauno sporto halė)
Sausio 9 d. Slovakija – Lietuva (Hlodovecas)
Sausio 13 d. Lietuva – Kosovas (Kauno sporto halė)
Sausio 17 d. Bosnija ir Hercegovina – Lietuva (Tuzla).

Lietuvos rinktinės kandidatų, pakviestų į treniruočių stovyklą, sąrašas: Lukas Gurskis, Martynas Savonis, Aistis Pažemeckas, Lukas Juškėnas, Lukas Vanagas, Karolis Stropus, Rolandas Bernatonis, Modestas Štarolis, Mindaugas Dumčius, Laurynas Petrušis, Šarūnas Sakalauskas, Tadas Stankevičius, Domantas Pukas, Arūnas Valancevičius, Vaidas Trainavičius, Mindaugas Tarcijonas, Paulius Orlovskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)