Lietuvių gretose po 6 įvarčius pelnė V. Drabavičius ir B. Petreikis, 5 – P. Babarskas, S. Plėta pelnė keturis, o G. Cibulskis, V. Grosas, M. Dumčius ir T. Stankevičius po 2. Vieną tikslų metimą atliko A. Strazdas.

Varžovų gretose sunkiausiai stabdyti sekėsi F. Hohxa, pelniusį 6, ir J. Kastrioti bei D. Valojų, įmetusį po 4 įvarčius.

Pirmoje atrankos grupėje be Lietuvos ir Kosovo dar žaidžia Bosnija ir Hercegovina bei Slovakija. Tik pirmą vietą grupėje užėmusi komanda pateks į atkrintamas varžybas ir kovos dėl kelialapio į planetos pirmenybių Prancūzijoje finalo etapą.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate dalyvavo vienintelį kartą, kai 1997 metais Japonijoje užėmė 10-ą vietą.

Kitose trečiadienio rungtynėse bosniai laimėjo prieš slovakus 29:25 (14:14, 15:11).

Rezultatai:

Kosovas 26 - 30 Lietuva

Bosnia ir Hercegovina 29 - 25 Slovakija

Pirmos grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva110030:262
2.Bosnija ir Hercegovina110029:252
3.Slovakija100125:290
4.Kosovas100126:300

Lietuvių pergalę lėmė komandinis žaidimas

Tarptautiniuose turnyruose pirmus žingsnius žengiantys Kosovo rankininkai namuose turėjo rimtą užnugarį – pilną 2 500 žiūrovų talpinančią areną. Tačiau tai Lietuvos rankininkų neišgąsdino.
Kosovo ekipa geriau pradėjo pirmą kėlinį ir pirmavo 5:3, tačiau netrukus buvo pašalintas vienas iš šeimininkų rankininkų. Pirmą kiekybinį pranašumą lietuviai išnaudojo puikiai ir jau netrukus rezultatas tapo 6:7 Lietuvos rinktinės naudai. Kėlinio viduryje lietuviai suaktyvino gynybą ir šeimininkai nieko negalėjo padaryti. Po Povilo Babarsko tikslaus metimo rezultatas tapo 7:10 Lietuvos rinktinės naudai.

Dar po kelių sėkmingų atakų ir tikslių Beno Petreikio šūvių Kosovo treneriams teko prašyti minutės pertraukėlės – 7:12. Nemažai prie geros lietuvių gynybos prisidėjo puikiai vartus saugojęs Giedrius Morkūnas. Kosovo rinktinė pusė kėlinio taip ir neperkando lietuvių gynybos ir tik paskutinę sekundę atliktas 7 metrų baudinys leido prisiminti įvarčių skonį, kurio šeimininkai nepelnė nuo 15-os kėlinio minutės. Po pirmo kėlinio švieslentėje rezultatas buvo 8:15 lietuvių naudai.

Antrą kėlinį vėl geriau pradėjo šeimininkai laimėję atkarpą 4:1 ir sumažinę atsilikimą 12:16. Toliau vyko lygi kova ir lietuviai vis pavykdavo išlaikyti saugų atstumą: 15:18, 17:20, 20:23. Nors po B. Petreikio ir S. Plėtos įvarčių lietuviai vėl truktelėjo į priekį rezultatu 20:25, varžovai čia pat atsakė tiksliais metimais ir likus 8 minutėms iki rungtynių pabaigos rezultatas buvo 22:25.

Paskutines minutes lietuviai žaidė užtikrintai ir neleido varžovams pagalvoti apie galimybę pasivyti. Galutinis rezultatas 26:30 svečių naudai.

Po varžybų kalbintas Lietuvos rinktinės treneris teigė, kad yra labai nepatenkintas abiejų kėlinių pradžiomis. Paklaustas, ką mano apie Kosovo rinktinę, Artūras Juškėnas teigė, kad šiuo metu Europoje visi moka žaisti rankinį ir Kosovas yra puikus to pavyzdys.

Abi ekipos per rungtynes metė po 5 septynių metrų baudinius. Kosovo ekipa realizavo visus, lietuviai – 4. Tuo metu pašalinimų lietuviai sulaukė dvigubai daugiau nei varžovai. Šešios nuobaudos prieš tris.

Komandos treneriui A. Juškėnai prieš ateinančias rungtynes nerimą turėtų kelti prasta gynyba antrame kėlinyje, kuomet varžovai pelnė 18 įvarčių.

Primename, kad sekmadienį Lietuvos rinktinė žais itin svarbias antras grupės rungtynes su bosniais. Rungtynės vyks Kauno sporto halėje 18.00 val.

Iš viso kvalifikacinio etapo šešiose grupėse kovas pradėjo 24-ios komandos. Į kitą atrankos etapą - atkrintamas varžybas - pateks tik grupių nugalėtojos, kurios su dvylika 2016 metų Europos pirmenybių finalo etapo dalyvių varžysis dėl devynių kelialapių į planetos pirmenybes.

2017 metų pasaulio vyrų rankinio čempionatas sausio mėnesį vyks Prancūzijoje. Iš viso čempionate žais 24 komandos, o Europai skirta 13 vietų. Be šeimininkų prancūzų, kelialapius iškovos dar trys 2016 metų Europos čempionato prizininkai (arba ir ketvirta komanda, jei medalius laimės prancūzai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)