Lygos naujokams – čempionų pamokos

Lietuvos čempionai „Dragūno“ rankininkai išvykoje įvarčių skirtumu - 33:20 (16:8) nugalėjo lygos naujoką Panėvežio HC „Grifas-Sporto Gimnazija-KKSC“.

Šiose rungtynėse nugalėtojams Mindaugas Meškauskas įmetė 7 įvarčius, Mindaugas Dumčius - 5 (2 iš 7 m) , Igoris Kopyšynskis - 4.

Panevėžio ekipoje po 5 įmetė Deividas Miškinis (4 iš 7 m) ir Domantas Pukas.

„Dragūnas“ kaip ir pastaruosius penkerius metus stengsis apginti nugalėtojų vardą, tačiau šiais metais ekipoje jau nebebus Jono Truchanovičiaus ir Jono Gerybos. Nepaisant fakto, kad prie ekipos prisijungė Karolis Bliuvas ir Benas Butkus, bei po kelių metų pertraukos vėl rungtyniauja Kęstutis Kremeris tokie „mainai“ nėra lygiaverčiai. Pagrindiniais konkurentais šiame sezone išlieka vicečempionai Alytaus „Almeida–Stronglasas“ HC „Vilnius“ ir Kauno „Granitas–Gaja–Karys“, - teigė ekipos treneris Artūras Juškėnas.

„Grifas-Sporto Gimnazija-KKSC“ šiais metais sieks kuklesnių tikslų - patekti į atkrintamas rungtynes.

Kauniečiai įveikė dzūkus

Kauno sporto halėje vykusiose rungtynėse vietos „Granitas–Gaja–Karys“ rezultatu 26:22 (13:12) nugalėjo Varėnos „Ūlos“ komandą.

Nugalėtojų gretose Mindaugas Urbonas pasižymėjo 7 (1) įvarčiais, Vaidas Drevinskas - 5 (1).

Varėnos ekipoje išsiskyrė Deividas Eidukonis 8 (1) įvarčiai, Laurynas Petrušis ir Šarūnas Krisiulevičius (po 4).

Kaip ir kiekvieną sezoną „Ūla“ stengsis pasiekti kuo aukštesnius rezultatus. Šiais metais ekipoje nebebus Žygimanto Grigėno, kurį sustabdė trauma, o Gražvydas Sereičikas ir buvęs komandos vartininkas Eimantas Mikučionis išvyko į užsienį, kur ragaus legionieriaus duonos.

Nepaisant netekčių, kaip ir kiekvienais metais, komandą papildė Varėnos sporto mokyklos rankininkai, kurių šiemet net penki. Pagrindinis komandos tikslas nekinta jau eilę metų - komandos branduolį turi sudaryti vietiniai rankininkai“, - teigė vienas komandos trenerių Rolandas Markinas. Jis čempionato baigties prognozuoti nesiryžo ir teigė, kad tik čempionato eiga parodys, kas ko vertas.

„Granito-Gajos-Kario“ rankininkų siekis - titulas. Komanda pasipildė Kauno „Lūšies“ žaidėjais Mindaugu Barzdeniu, Karoliu Dambrausku, Pauliu Orlovskiu ir Karoliu Grigu. Tačiau į Vokietiją išvyko ilgametis atakų organizatorius Edvinas Balčiūnas.

Likusios trejos turo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį. Pasvalyje susitiks RK „Rankininkas“ su praėjusių metų bronzos medalių laimėtojais Vilniaus „VHC Šviesa“. Utenoje HC „Utena“ priims sidabro medalių laimėtojus Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ komandą. O Vilniuje HC „Vilnius“ kovos su Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)