LRL ketvirtfinalyje yra kovojama iki dviejų pergalių. Atsakomosios rungtynės – kovo 23 dieną vyks pirmose akistatose svečių teisėmis žaidusių ekipų arenose. Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks kovo 27 dieną aukščiau turnyrinėje lentelėje po reguliaraus čempionato įsitaisiusių ekipų aikštelėse.

Pusfinalyje tarpusavyje susitiks 1 ketvirtfinalio ir 4 ketvirtfinalio nugalėtojai bei 2 ketvirtfinalio ir 3 ketvirtfinalio nugalėtojai. Dėl trečios vietos kausis pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos.

Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, kitos atkintamosios rungtynės – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

HC "Vilnius" po pratęsimo įveikė VHC "Šviesą"

Ruguliariajame Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate treti likę ir prieš daugiau nei savaitę LRT rankinio taurę iškovoję Vilniaus VHC "Šviesa" rankininkai (12 pergalių, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai, 26 tšk.) pirmose ketvirtfinalio rungtynėse savo aikštėje po 10 minučių pratęsimo 28:29 (14:12) nusileido kitai sostinės ekipai - HC "Vilnius" (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 tšk.).

Rungtynės vyko itin permainingai - 20 rungtynių minutę rezultatu 9:6 pirmavo HC "Vilnius", tačiau iki pirmojo kėlinio pabaigos VHC "Šviesa" persvėrė rezultatą savo naudai - 14:12.

Antrajame kėlinyje jau virė nuožmi - įvartis į įvartį kova, po 60 rungtynių minučių rezultatas buvo lygus - 25:25, todėl nugalėtojui išaiškinti prireikė pratęsimo. 64 rungtynių minutę 28:27 dar pirmavo VHC "Šviesa", tačiau netrukus 7 m baudinį įmušė ir rezultatą išlygino Marius Panavas, o pergalingą įvartį paskutinę minutę realizavo Martynas Žala.

Būtent jis nugalėtojų ekipai pelnė net 14 įvarčių (3 iš 7 m), po 5 pridėjo Martynas Žala ir Jūris Aganauskas, po 2 - Marius Baranauskas ir Paulius Verbickas, 1 - Tadas Padolskis.

VHC "Šviesos" ekipos gretose Valdas Drabavičius pasižymėjo 7 kartus, Domantas Čiuplinskas - 6 (2 įv. iš 7 m), Vaidas Trainavičius ir Tomas Bernatavičius - po 5, Tadas Jurelevičius - 3, Skirmantas Plėta ir Mindaugas Sukackas - po 1.

Martynas Žala (HC "Vilnius" komandos žaidėjas): "Dvikovą vertinu teigiamai - juk laimėjome. Varžybos buvo įtemptos, kaip ir prognozavo treneris, bet mūsų strategija pasiteisino ir pasiekėme gerą rezultatą. Prieš rungtynes akcentavome gynybą ir greitą puolimą, tai pasiteisino. Man nėra lengva žaisti prieš savo buvusią ekipą, tačiau toks jau sportas. Manau, kad ir atsakomosiose rungtynėse bus karšta."

Vaidas Trainavičius (Vilniaus VHC "Šviesa" komandos žaidėjas): "Blogai, jog pralaimėjome. Iš varžovų ekipos daug bėdų mums pridarė Marius Panavas. Nepavyko jo sustabdyti. Manau, kad atsakomosios rungtynės bus ne ką lengvesnės, tačiau bet kokiu atveju reikia tik revanšo."

Primename, kad LRL reguliariajame čempionate VHC "Šviesa" pirmose rungtynėse namuose HC "Vilniaus" rankininkus nugalėjo rezultatu 36:27, tačiau antrose rungtynėse rezultatas jau buvo lygus - 28:28.

"LSU-Lūšis" pamokė granitiečius

Traumų išretinta Kauno "Granito-Gajos-Kario" ekipa pirmose ketvirtfinalio rungtynėse, vykusiose Kauno sporto halėje, net 13 įvarčių skirtumu - 16:29 (13:8) nusileido kitai laikinosios sostinės ekipai - "LSU-LŪšis".

Šiuo metu "Granito-Gajos-Kario" ekipą persekioja traumos: peties sąnario operacija atlikta Egidijui Balčiūnui, Pauliui Šarkauskui dešinė koja įtvirtinta gipse, Lukui Sutkui ant nugaros - cista.

Dėl piršto sužeidimo kurį laiką nerungtyniavo vienas iš čempionato rezultatyviausių žaidėjų Vaidas Drevinskas, tačiau šįkart aikštėje jis pasirodė. Taip pat kėsdamas piršto skausmus žaidė Lukas Feoktistovas.

Priminsime, kad pirmose LRL reguliaraus čempionato rungtynėse pergalę po atkaklios kovos rezultatu 34:29 šventė "LSU-Lūšis", o antroji akistata, vykusi kiek daugiau nei prieš mėnesį baigėsi lygiosiomis - 22:22.

Daugelis ir ketvirtfinalyje tikėjosi kur kas atkaklesnės kovos, tačiau antroje rungtynių pusėje "LSU-Lūšis" akivaizdžiai pranoko granitiečius.

Dar 15 rungtynių minutę "Granitas-Gaja-Karys" pirmavo rezultatu 7:3, tačiau per likusias pirmojo kėlinio minutes tesugebėjo pelnyti vos vieną įvartį, o "LSU-Lūšis" užgulė varžovų vartus, pelnė net 10 įvarčių ir išsiveržė į priekį - 13:8.

Po šio šalto dušo "Granitas-Gaja-Karys" nebesugebėjo atsitiesti ir iš šalies atrodė, kad šiose rungtynėse anksčiau laiko susitaikė su pralaimėjimu.

"LSU-Lūšies" ekipą į pergalę vedė Paulius Orlovskis, įmetęs 8 įvarčius, Saulius Katkevičius ir Arūnas Urbonas pridėjo po 6, Mindaugas Mažeika, Mindaugas Bardzenis, Petras Očikas (2 iš 7 m), Remigijus Vaičikauskas pasižymėjo po 2 kartus.

"Granitos-Gajos-Kario" komandoje išsiskyrė Valdas Jarukas, realizavęs 5 įvarčius, Robertas Švedas - 3, Mindaugas Urbonas, Vaidas Drevinskas, Paulius Zėringis (1 iš 7 m), ir Lukas Feoktistovas - po 2 įv.

Lukas Kalašinskas (Kauno "LSU-Lūšies" treneris): "Rungtynių pradžia buvo bloga, tad per minutės pertraukėlę pasakiau, kad taip žaisti negalima. Sakiau: "jeigu mes nežaisime gerai - tai gali būti paskutinės rungtynės šį sezoną". Vyrai tą suprato ir pradėjo kovoti. Rungtynių rezultatas teigiamas, bet kova tikrai nesibaigė, dar intrigų tikrai bus per atsakomąjį susitikimą.

Užtikrinta klaipėdiečių pergalė

Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai rezultatu 35:14 (17:7) palaužė Varėnos "Ūlą".

Reguliaraus čempionato nugalėtojai klaipėdiečiai (15 pergalių, 1 lygiosios, 2 nesėkmės, 31 tšk.), net ir išretinti traumų, savo arenoje neturėjo vargo su reguliariajame čempionate aštuntoje pozicijoje likusia Varėnos „Ūla“ (5 pergalės, 13 pralaimėjimų, 10 tšk.).

Artūro Juškėno auklėtiniai nuo pat dvikovos pradžios perėmė iniciatyvą į savo rankas ir varžovams nė akimirkai neleido pagalvoti apie teigiamą rezultatą.

"Dragūnos" gretose išsiskyrė Darius Jasinskas, įmetęs 6 įvarčius, po 5 pridėjo Karolis Stropus ir Jonas Truchanovičius, po 4 - Gediminas Vaitkus, Gražvydas Juška ir Evaldas Griežė, po 3 - Arvydas Bučius ir Mindaugas Dumčius, 1 - Robertas Dulinskas.

"Ūlos" komandos gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Kęsturis Ikasala, įmetęs 4 įvarčius, 3 - Šarūnas Krisiulevičius, po 2 - Eimantas Kalanta, Gediminas Barysas ir Kęstutis Krisiulevičius, 1 - Dionyzas Cichockas.

Lietuvos čempionai Klaipėdos "Dragūno" rankininkai kovėsi gerokai nukraujavę: ekipai nepadėjo vienas rezultatyviausių žaidėjų Benas Petreikis (atlieka reabilitaciją po kojos traumos) ir pagrindinis komandos vartininkas Aistis Pažemeckas (gruodžio mėnesį patyrė Achilo sausgyslės plyšį).

Dvi savaites dėl čiurnos traumos nežaidė Tadas Stankevičius, tačiau jis ketvirtfinalyje jau žengė į aikštę.

Kęsdamas peties skausmus grumėsi Jonas Truchanovičius (balandžio 19 dieną jo laukia peties operacija).

Po kojos padikaulio lūžio į dragūniečių žaidimą jau įsiliejo Karolis Stropus. Jei pavyks įveikti ketvirtfinalio etapą, turėsime laiko išsigydyti traumas, kadangi LRL pusfinalio dvikovos planuojamos balandžio mėnesio pabaigoje", - kalbėjo "Dragūno" strategas.

"Ūla" dėl traumos yra praradusi vieną pagrindinių savo atakuojančių žaidėjų - Žygimantą Grigėną, taip pat komandą šį sezoną paliko į Angliją išvykęs Egidijus Sereičikas.

Dar prieš dvikovą "Ūlos" ekipos treneris Rolandas Markinas akcentavo, kad "Dragūnas" - stiprus varžovas ir be kelių lyderių.

"Puikiai lyderių netekti kompensuoja kiti žaidėjai, kurie anksčiau daugiau laiko praleisdavo ant atsarginių žaidėjų suolelio. "Dragūnas" - profesionali komanda ir prieš juos reikia kovoti sutelkus visas jėgas. Varėnoje bandysime labiau pasipriešinti klaipėdiečiams", - sakė "Ūlos" komandos strategas.

Artūras Juškėnas ("Dragūno" ekipos treneris): "Laimėjome gana lengvai. Mums reikėjo tokios pergalės, kad žaidėjai labiau patikėtų savo jėgomis. Tačiau galiu pasakyti, kad ne mes sužaidėme labai gerai, o šį kartą prastai žaidė varžovai. Jokiu būdu negalime atsipalaiduoti, manau, kad Varėnoje rungtynės gali būti visai kitokios. Esu įsitikinęs, kad varėniškiai bandys mums užkurti pirtį."

Reguliariajame LRL čempionate "Dragūnas" varėniškius įveikė abu kartus ir gana solidžiais skirtumais - Varėnoje rezultatu 35:23 ir Klaipėdoje - 31:23.

Alytiškiai nepasigailėjo šiauliečių

Alytaus “Almeidos-Stronglaso” rankininkai rezultatu 40:20 (20:7) sutriuškino Šiaulių “Universiteto-Gubernijos” atstovus.

Po reguliaraus čempionato antroje vietoje įsitaisę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai, 30 tšk.) namuose užtikrintai kovėsi su Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“ ekipa (5 pergalės, 1 lygiosios, 12 pralaimėjimų, 11 tšk.).

Alytiškiai, gausiai palaikomi savų sirgalių, visą rungtynių laiką dominavo aikštėje ir demonstravo aukšto lygio rankinį. Į Alytų atvyko vos devyni Šiaulių žaidėjai.

"Almeidos-Stronglaso" atstovus į pergalę vedė Gintautas Adamkevičius, realizavęs 9 įvarčius (1 iš 7 m), Irmantas Asakavičius pasižymėjo 7 kartus (1 iš 7 m), Robertas Paužuolis ir Žygimantas Micevičius (1) - po 5, Aurelijus Sabonis - 4, Linas Paliušis - 3, Šarūnas Sakalauskas - 2 (1), Rokas Lastauskas - 2, Mindaugas Visalga ir Šarūnas Bunevičius - po 1 įv.

Iš Šiaulių komandos išsiskyrė Aivaras Budrys, įmetęs 6 (3 iš 7 m) įvarčius, Mindaugas Valuckas - 4, Arūnas Balčiūnas - 3, Jocas Gedvinas, Deividas Gorodeckas ir Paulius Vaigauskas - po 2, Tautvydas Damašauskas - 1 įv.

Raimundas Jočys (Šiaulių „Universiteto–Gubernijos" treneris): "Alytus mums šį sezoną yra pati neparankiausia komanda. Vėl, kaip ir reguliariojo čempionato dvikovoje Šiauliuose, nerealizavome labai daug progų ir alytiškiai atitrūko. Vėliau mes nesugebėjome jų pasivyti. Likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas. Visgi mes lengvai nepasiduosime ir Šiauliuose bandysime išlyginti ketvirtfinalio rungtynių serijos rezultatą."

Eugenijus Gimbutas (Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ treneris): "Pirmąsias rungtynes mes lengvai laimėjome, nes priešininkų komandos žaidėjų suolelis - trumpas. Tikimės ir Šiauliuose pergalės, nors ten bus sunkiau."

Primename, kad Almeida-Stronglasas" LRL reguliariajame čempionate abu kartus įveikė Šiaulių "Universiteto-Gubernijos" ekipą: Alytuje - 31:28, Šiauliuose - 41:17.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)