Tiesa, pirmas rungtynių kėlinys kauniečiams tokio pranašumo nežadėjo. Šiauliečiai prieš praėjusio sezono vicečempionus iš pradžių priešinosi itin aktyviai - 21 rungtynių minutę net pirmavo - 10:7, tačiau netrukus „Granitas-Gaja-Karys“ tarsi pabudo po šalto dušo ir ėmė šturmuoti saulės miesto atstovų vartus.

Akimirksniu sužaista atkarpa 6:1 ir kauniečiai jau pirmavo - 13:11, o pirmas kėlinys baigėsi 15:13 aikštės šeimininkų naudai.

Antrą kėlinį Valdemaro Novickio auklėtiniai pradėjo galingu spurtu 6:0 ir šiauliečius pasiuntė į gilų nokdauną, po kurio jiems atsigauti nepavyko.

Šįkart prie „Granito-Gajos-Kario“ ekipos pergalės 5 (2 iš 7 m) įvarčiais prisidėjo Robertas Švedas, po 4 kartus pasižymėjo Mindaugas Urbonas, Edvinas Balčiūnas ir Lukas Feoktistovas, po 3 įvarčius pelnė Vaidas Drevinskas, Lukas Sutkus ir Valdas Jarukas, po 2 - Paulius Šarkauskas ir Augustinas Adomonis, 1 - Algirdas Lazauskas ir Andrius Šarkus.

Šiaulių komandoje Mindaugas Valuckas pelnė 6 įvarčius, Egidijus Dambrauskas pridėjo 5, Jonas Kueva Kaspi - 3 (1), Tomas Klungevičius ir Robertas Ramašauskas - po 2, Tautvydas Damašauskas, Arūnas Balčiūnas ir Aivaras Budrys - po 1 įvartį.

Po šios pergalės kauniečiai su 13 taškų (6 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai) pakilo dviem laipteliais aukščiau - į trečią trečiąją LRL turnyro lentelės vietą. Šiaulių ekipa su 9 taškais (4 pergalės, 1 lygiosios, 5 pralaimėjimai) išliko septintoje pozicijoje.

„Po tokių varžybų nuotaikos geros. Tai buvo paskutinės šių metų mūsų rungtynės Lietuvos rankinio lygoje, malonu, kad pavyko iškovoti pergalę. Rezultatas džiugina, nors rungtynių pradžia nebuvo gera. Gerai tai, kad po nesėkmingos pradžios vyrai sureagavo į mūsų pastabas ir jau viską išpildė. Visi žaidėjai, kuomet „pagavo“ senojo „Granito“ bangą, rungtyniavo gerai ir užtikrintai. Ateinantį savaitgalį namuose mūsų laukia Baltijos rankinio lygos (BHL) dvikova su Minsko SKA komanda. Tai jauna, pajėgi ir gerai sukomplektuota komanda, rodanti gerus rezultatus. Laukia sunki kova, bet žaidime savo žiūrovų akivaizdoje ir stengsimės kovoti dėl pergalės“, - sakė „Granito-Gajos-Kario“ ekipos treneris Modestas Prakapas.

„Po tokių rungtynių net sunku kalbėti, ypač po tokio prasto antro kėlinio. Pirmame kėlinyje lyg ir viskas klostėsi neblogai, tačiau vėliau vyrai sustojo, pradėjo daryti sunkiai paaiškinamas klaidas. Visa komanda sužaidė labai prastai - neatsirado nė vieno žaidėjo, kuris galėtų pakreipti rungtynes kita linkme. Apmaudu. Reikės nusiraminti ir su žaidėjais analizuoti klaidas, aiškintis priežastis, kad tai nebesikartotų“, - teigė Šiaulių „Universiteto-Gubernijos“ komandos treneris Arūnas Balčiūnas.

„Dragūnas“ nepasigailėjo Pasvalio „Triobet“ ekipos

Praėjusį savaitgalį Ukrainoje kelialapį į Europos Iššūkio taurės turnyro aštuntfinalį iškovoję, tačiau net tris žaidėjus dėl traumų praradę „Dragūno“ rankininkai vis vien įrodė akivaizdų pranašumą prieš Pasvalio „Triobet“ ekipą. Klaipėdoje vykusį susitikimą pajūrio atstovai laimėjo - 43:27 (24:13).

„Dragūnui“ padėti negalėjo vartininkas Aistis Pažemeckas, kuriam pirmadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje susiūta Achilo sausgyslė. Manoma, kad jis klaipėdiečių ekipai nepadės mažiausiai du mėnesius.

Taip pat čempionų gretose nerungtyniavo Ukrainoje petį susimušęs Jonas Truchanovičius ir kelio skausmus jaučiantis Tadas Stankevičius.

Pirmą kėlinį dragūniečiai pradėjo nesusikaupę, neišnaudodavo susikurtų atakų bei leido varžovams pelnyti įvarčius. 10-ą rungtynių minutę rezultatas buvo - 5:4. Iki kėlinio vidurio pavyko atitrūkti tik trimis įvarčiais - 14:11.

Tada svečiai paprašė dviejų minutės pertraukėlių, nes „Dragūnas“ savo greitomis atakomis per pora minučių padidino persvarą iki 17:11. Pirmą mačo dalį dragūniečiai užbaigė greitų atakų spurtu ir atitrūko dviženkle persvara - 24:13.

Antrame kėlinyje klaipėdiečiai, įgavę pagreitį, didino persvarą. 40 rungtynių minutę skirtumas šoktelėjo iki šešiolikos įvarčių - 32:16.
Didžiausias atotrūkis buvo 46 mačo minutę - 37:20. Rungtynės baigėsi solidžia „Dragūno“ pergale - 43:27.

„Dragūno“ ekipą į pergalę vedė Karolis Stropus, pelnęs 8 įvarčius, Evaldas Griežė ir Mindaugas Dumčius pridėjo po 7, Arvydas Bučius ir Darius Jasinskas - po 5, Edvinas Vorobjovas ir Gražvydas Juška - po 4, Benas Petreikis - 2, Gediminas Vaitkus - 1 įvartis.

„Triobet“ komandai Mindaugas Nakvosas pelnė 8 įvarčius, Arnas Tekutis - 7 (2 iš 7 m), Rolandas Indrišiūnas - 6, Skirmantas Povilionis, Tadas Karpavičius ir Arnoldas Rasiukevičius - po 2 įvarčius.

„Man tik prieš kelias dienas susiuvo Achilo sausgyslę. Dabar dvylika dienų būsiu su siūlais, o po mėnesio su puse turėtų nuimti ir langetę. Tada pradėsiu reabilitaciją. Negaliu labai skubėti grįžti į aikštę, nes trauma yra ganėtinai sudėtinga. Manau, kad mane puikiai pakeis kolegos - Šarūnas Mičiulis ir Audrius Mamkus, nes vyrai turi sukaupę didžiulę patirtį, eilę metų žaidžia Lietuvos aukščiausioje lygoje“, - pasakojo traumuotas „Dragūno“ vartininkas A. Pažemeckas

"Rungtynės buvo labai sunkios. Mūsų komandoje daug traumuotų žaidėjų, atvykome vos su trimis atsarginiais žaidėjais. Taip pat dar į komandą nespėjo įsilieti ir susižaisti du nauji rankininkai. Šiais metais startavome Lietuvos rankinio lygoje, anksčiau žaidėme tik Lietuvos rankinio pirmenybėse. LRL čempionate rungtyniauja penkios stiprios komandos, kurios varžysis dėl apdovanojimų, o su likusiomis turėtume pakovoti. Asmeniškai džiaugiuosi už puikų "Dragūno" žaidimą Europos Iššūkio taurėje, nes klaipėdiečiai atstovauja ne tik uostamiesčiui, bet ir visai Lietuvai. Kuo daugiau bus tokių profesionalių komandų - tuo geriau“, - komentavo „Triobet“ klubo treneris Vilmantas Karpavičius.

LRL turnyro lentelė (žaista rungtynių, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, pelnyti ir praleisti įvarčiai, įvarčių skirtumas, taškai):

1.Dragūnas10811328:243+8517
2.Almeida-Stronglasas9702241:205+3614
3.Granitas-Gaja-Karys10613303:277+2613
4.VHC Šviesa9612303:250+5313
5.LKKA-Lūšis9513275:251+2411
6.HC Vilnius9504245:249-410
7.Un-tas-Gubernija10415280:308-289
8.Ūla9207206:255-494
9.Triobet10109265:347-822
10.HC Utena9018225:286-611

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją