Šiais metais pirmą kartą Lietuvoje, Nemuno pakrantėje ties Birštonu, susijungs dviejų šalių vandens motociklų čempionatai - Lietuvos čempionato I etapas ir Lenkijos čempionato II etapas. Lietuvos sportininkai 10 metų lankydavosi Lenkijoje ir dalyvaudavo šios šalies čempionatuose, tačiau kaimynus mums prisikviesti į savo organizuojamas varžybas buvo ganėtinai sudėtinga dėl jų kritiško požiūrio.

„Prieš kelerius metus pavyko įkalbėti kelis Lenkijos sportininkus atvykti į Lietuvą ir nuo to laiko dalyvių skaičius vis augo. Šiais metais nutarėme susijungti ir po vieną šalies čempionato etapą surengti vieni pas kitus“, - sakė Lietuvos vandens motociklų sporto federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Pastaruosius keletą metų Lietuvos čempionatas sulaukia vis didesnio sportininkų skaičiaus iš kaimyninių šalių, tokių kaip Latvija, Lenkija, Estija, Rusija ir Baltarusija. Šie metai - ne išimtis, tačiau prie šių kaimynų žada prisijungti ir yra labai laukiami Suomijos sportininkai.

Varžybų organizatoriai žada daug atkaklių kovų vandenyje, kurias galės stebėti visi atvykę į šventę.

Kvies negadinti atostogų kitiems, o dalyvauti varžybose

Šį savaitgalį Lietuvos vandens motociklų sporto federacija kvies visus turinčius bei neturinčius vandens motociklo, nebūti vandens „chuliganais“ ir negadinti kitiems atostogų neleidžiant ramiai atostogauti poilsiautojams, bet atvykti į varžybas ir išbandyti save. Šiai idėjai įgyvendinti organizuojamas Lietuvos vandens motociklų slalomo čempionatas.

„Mes norime pakeisti žmonių požiūrį į vandens motociklus ir jų vairuotojus, siekiame ugdyti kultūrą ir pagarbą vieni kitiems. Geriau tie žmonės, kurie turi vandens motociklus savo energiją išnaudoja varžybose, o ne plaukiodami žmonėms "per galvas" neleistinuose vandens telkiniuose“, - apie idėją kalbėjo LVMSF sekretorė Mingailė Dranseikaitė.

Neturintiems vandens motociklo, bet norintiems sudalyvauti varžybose žiūrovams organizatoriai paruošė specialią klasę. Joje kiekvienam norinčiam bus suteiktas vandens motociklas ir jis galės savo jėgas išbandyti trasoje.

Lietuvos vandens motociklų slalomo čempionatas susidarys iš 3 etapų. Pirmas, kaip ir minėta, įvyks jau birželio 14 dieną Birštone. Varžybų metu sportininkai turės įveikti tris ratus, iš kurių vienas bus įskaitinis, o greičiausiųjų sportininkų lauks ir nugalėtojų pakyla.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)