Pirmose rungtynės tarp Lietuvos ir Latvijos vaikinų (2000 metų gimimo) virė atkakli ir lygi kova. Pirmą kėlinį 12:10 laimėjo Latvijos komanda. Antrame kėlinyje aikštelės šeimininkai bandė pabėgti (18:14), bet Lietuvos rinktinė nebuvo linkusi pasiduoti ir 52 žaidimo minutę sumažino atsilikimą iki 20:21. Likusi laiką Lietuvos komanda daugiausiai žaidė mažumoje, o tuo pasinaudoję latviai iškovojo pergalę 26:20.

Lietuvos rinktinei Arnas Kisielius pelnė 6, Klaidas Stoškus – 5, Lukas Sužiedis ir Kernius Katinas – po 3, Robertas Skobas, Deividas Matkevičius ir Vladas Tomkevičius – po 1 įvartį. Vartus patikimai saugojo Aivaras Šakalys.

Antros rungtynės vyko panašiu scenarijumi. Tik antrame kėlinyje Latvijos rinktinė įgijo didesnę persvarą 23:18, tačiau kaip ir pirmose tarpusavio rungtynėse tai neišmušė iš vėžių lietuvių. Mūsų vaikinai pasiaukojančiai kovojo iki susitikimo pabaigos, tačiau paskutinės atakos nesusiklostė sėkmingai ir rungtynes laimėjo Latvija rinktinė 24:23.

Lietuvos rinktinei K. Stoškus pelnė 5, R. Skobas ir Eimantas Sinkevičius – po 4, A. Kisielius ir L. Sužiedis – po 3, K. Katinas ir V. Tomkevičius – po 2 įvarčius. Vartus patikimai vėl saugojo A. Šakalys.

Lietuvos merginų iki 17 metų rinktinė, kuri ruošiasi vasarą Klaipėdoje vyksiančioms Europos čempionato varžyboms, su šios šalies metais vyresnių rankininkių rinktine.

Pirmame susitikime latvės nuo pirmų rungtynių minučių sugebėjo atitrūkti nuo lietuvių ir po pirmo rungtynių kėlinio jau pirmavo rezultatu 18:12. Antroje susitikimo dalyje padėtis aikštėje stabilizavosi, tačiau pasivyti vyresnių Latvijos merginų mūsų rinktinei nepavyko. Rungtynes šeimininkės laimėjo rezultatu 25:33.

Lietuvos septyniolikmečių rinktinėje pasižymėjo Mantė Voskresenskaja (9 įvarčiai), Greta Valatkevičiūtė (5/3), Akvilė Tolvaišaitė (3), Ugnė Kavalenkaitė, Karolina Daukšaitė ir Greta Makovskytė (po 2), Kamilė Vilkūnaitė ir Rusnė Markinaitė (po 1).

Antrose tarpusavio rungtynėse Lietuvos rinktinė jau metė kur kas rimtesnį iššūkį savo varžovėms, tačiau pergalės išsivežti iš Rygos taip ir nepavyko. Nors po pirmo kėlinio mūsų merginos pirmavo rezultatu 14:15, vis tik latvės antrame kėlinyje buvo pranašesnės ir šventė pergalę minimaliu skirtumu 33:32.

Šiose rungtynėse Lietuvos rinktinei Rusnė Markinaitė pelnė 9, Akvilė Tolvaišaitė – 8, Greta Valatkevičiūtė – 4, Ugnė Kavalenkaitė – 3, Mantė Voskresenskaja – 2, Dalia Katiliavaitė, Karolina Čekuolytė, Inga Sadauskaitė, Ugnė Malinauskaitė, Karolina Daukšaitė ir Aistė Dražbaitė po 1 įvartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)