Paulius Mackonis iškovojo trečią vietą jaunimo (18-21 metų) amžiaus grupėje individualios kumite rungtyje. Dieną prieš individualioje fuku-go rungtyje bronzą laimėjo Dovile Aladaitytė. Deja, mūsų sportininkei nepavyko apginti iškovotos, tačiau dėl teisėjų klaidos anuliuotos, trečiosios vietos ko-go kumite rungtyje. Po antrojo bandymo Dovilė užėmė 5-8 vietą. Kata rungtyje sportininkė liko septinta.

„Jausmas nuostabus. Man tai neįtikėtina pergalė ir staigmena. Staigmenos du kartus iš eilės nesikartoja, vadinasi esu kažko vertas“, - bronzos medaliu džiaugėsi Paulius Mackonis.

Trečioji vieta taip pat atiteko jaunučių (14-15 metų) amžiaus grupėje komandinės kata rungtyje dalyvavusioms Gretai Jakauskaitei, Austėjai ir Gabijai Tunaitytėms.

Pirmąją dieną bronzos medalį Europos vaikų taurės varžybose kata rungtyje iškovojo Greta Levickytė.

Arti apdovanojimų buvo ir kiti mūsų šalies sportininkai. Suaugusių komandinės kata rungtyje Norbertas Motiejūnas, Vadim Akimov ir Arnoldas Šarkis iškovojo septintą vietą. 5-8 vieta atiteko Pranciškui Ambrazui (fuku-go, jauniai) ir Gretai Jankauskaitei (Fuku-go, jaunučiai).

Vaikų Europos taurės varžybose 5-8 vietą užėmė Hermis Dranevičius individualios kata rungtyje. Lisana Balinskaitė ir Deividas Balinkskis En-bu rungtyje taip pat užėmė 5-8 vietą.

Lietuvos tradicinio karatė asociacijos prezidentas Giedrius Dranevičius buvo patenkintas rezultatais ir įgyta neįkainojama patirtimi jauniesiems sportininkams.

„Jeigu būtų daugiau medalių, sakyčiau - labai gerai. Sportininkai iškovojo ir 5-8 vietas, tai reiškia, kad jiems pritrūko vieno žingsnio, kad užsikabinti medalį. Visus pasirodymus vertinu balu - gerai. Daugeliui iš čia esančių tai buvo pirmas Pasaulio čempionatas. Jie pamatė mūsų pasaulinę bendruomėnę, oponentus, teisėjų sprendimus. Kiekvienas sportininkas turės apie ką pamąstyti ruošiantis kitam čempionatui“.

Pasaulio čempionate ir Europos vaikų taurės varžybose iš viso varžėsi 60 mūsų šalies tradicinio karatė sportininkų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)