Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkai po atkaklios kovos 0-3 (20:25, 22:25, 26:28) nusileido 2015 metų Baltijos čempionei TartuBigbank“ komandai.

Vilniečiams 17 taškų pelnė Robertas Juchnevičius, 11 - Jonas Rakickas, 8 - Arturas Vincelovičius. Estijos komandoje rezultatyviausiai žaidė kanadietis Bradley Gunteris (21 tšk.).

„Kaip ir tikėjomės, rungtynės buvo sunkios. Vilniečiai mus spaudė savo galingais padavimais. Mūsų pačių padavimai lėkdavo tiesiai libero žaidėjui, kuris labai gerai priėmė kamuolius. Dėl to Vilniaus ekipa turėjo galimybę žaisti greitai ir įvairiapusiškai. Laimė, mes visuose setuose radome teisingus sprendimus ir sugebėjome laimėti po kelis taškus iš eilės. Esu patenkintas rezultatu ir sveikinu varžovus už gerą kovą. Mes dar turime ką gerinti, nes norime būti stipriausia komanda Baltijos lygoje“, - kalbėjo Tartu ekipos treneris Oliveris Luutseppas.

Vilniaus komandos treneris ir vadovas Vasilijus Burakinskis mano, kad pralaimėjimą lėmė banguotas žaidimas.

„Mums pritrūko geresnio padavimo ir priėmimo balanso. Varžovai šiuo aspektu buvo pranašesni. Kai šuolinio padavimo lygis buvo stabilus, tai mums pavykdavo sužaisti puikiais atkarpas, atitraukdavome varžovus nuo tinklo, sėkmingai apsigindavome ir baigdavome kontratakas. Sklendžiant padavimus žaidėjai nesugebėjo šį elementą atlikti tinkamai. Bandymai dažnai virto klaidomis arba grįždavo greitomis varžovų atakomis. Taip pat mums trūko atakų dešinėje pusėje. Norint laimėti tokioje situacijoje, reikia arba turėti labai gerą padavimą, arba kairėje pusėje turi žaisti Dievas. Taip nebuvo ir mūsų banguotas žaidimas lėmė pralaimėjimą“, - mintimis dalinosi V. Burakinskis.

Sekmadienį vilniečiai išvykoje žais su „Rakvere“ ekipa. Ji šeštadienį 3-0 (25:21, 25:20, 25:19) nugalėjo Lietuvos vicečempionę Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ komandą.

Šiauliečiams 11 taškų pelnė Arnas Rumševičius, po 9 - Audrius Aleknavičius ir Edvinas Vaškelis. Sekmadienį Šiauliai vyks į Tartu, kur mėgins mesti iššūkį „Bigbank“ klubui.

Čempionų lygoje „Vilniaus kolegija-Flamingo Volley“ (19 tšk.) užima antrą vietą, o „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ (10 tšk.) yra aštunta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją