Marijampolės „Sūduvos“ komanda savo aikštėje 3-0 (25:22, 25:20, 25:12) nugalėjo Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ekipą.

Šeimininkams 16 taškų pelnė Linas Petravičius, 12 – Armandas Bielskus, 10 – Jonas Rakickas.

Šiaulių komandoje 11 taškų surinko Martynas Kolodavičius, po 10 – Erikas Makaras ir Tomas Rogalas.

„Pirmąjį setą pradėjome šiek tiek atsipalaidavę ir seto pabaigoje tas atsipalaidavimas leido varžovams užsikabinti. Tai ir lėmė, kad varžovai setą užbaigė surinkę tiek daug taškų. Antrajame sete Šiaulių komanda būtent dėl mūsų komandos atsipalaidavimo rungtynių pradžioje, pradėjo daryti mažiau klaidų ir iki seto vidurio vyko lygi kova. Visgi seto viduryje sužaidė mūsų komandos patirtis, kas leido mums sėkmingai užbaigti ir antrąjį setą“, - mintimis dalinosi „Sūduvos“ lyderis L. Petravičius.

Tik trečiajame sete „Sūduvos“ pranašumas jau nekėlė abejonių.

„Trečiajame sete jautėmės užtikrintai, aikštėje buvo gera emocija, pradėjome stiprinti padavimą, o tai šiauliečius visiškai išmušė iš vėžių ir jie nebesugebėjo suregzti atakų“, - pridūrė L. Petravičius.

Kitose rungtynėse Kauno „RIO-Startas“ išvykoje 3-0 (25:22, 25:17, 25:21) įveikė aukščiausios lygos naujoką Vilniaus universitetą.

Nugalėtojams 15 taškų pelnė Jaroslavas Bogdanovičius, 10 – Audrius Kasparavičius, 8 – Mykolas Suchanekas.

Sostinės ekipoje rezultatyviausiai žaidė Girvydas Rimeika ir Laurynas Galdikas (po 11 tšk.).

Lietuvos pirmenybėse pirmauja „Sūduva“ (14 tšk.), antrąją vietą užima „RIO-Startas“ (13 tšk.), trečiąją – „Elga-Master Idea-SC Dubys“ (2 tšk.).

Kitą savaitgalį TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionate vyks dar dvejos rungtynės. Vilniaus universitetas namuose priims „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ tinklininkus, o Kaune įvyks intriguojanti „RIO-Starto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ akistata.

Baltijos vyrų tinklinio čempionate nesėkmę patyrė Gargždų „Amber-Arlangos“ komanda. Ji namuose 0-3 (21:25, 21:25, 27:29) pralaimėjo čempiono titulą ginančiam Talino „Selver“ (Estija) klubui.

Nors visuose trijuose setuose šeimininkai rimtai priešinosi vieniems čempionato favoritų, lemiamose akimirkose svečiai įrodė savo pranašumą.

„Amber-Arlangos“ ekipai po 12 taškų pelnė Artūras Vincėlovičius ir Daumantas Katinas, po 8 – Viktoras Ščekaliukas bei Linas Starkutis.

Estijos komandoje po 14 taškų surinko Pierce‘as Johnsonas, Timo Lohmusas ir Marxas Aru.

„Kova buvo lygi, žaidėme panašiai, pralaimėjome keliose pagrindiniuose aspektuose. Vienas iš jų – kamuoliai po gynybos, jų įmušėme vos pora, o varžovai po gynybos mums įmuše tikrai daug. Galima sakyti, kad visus ilgus ralius pralaimėjome, ir plius krentame į duobes, pralaimime 3-4 taškus iš eilės, negalime įmušti taško, ko pasekoje mums reikėjo vytis varžovus, o pasiviję, visas setų pabaigas pralaimėdavome“, - mintimis dalinosi A. Vincėlovičius.

Šiuo metu Gargždų komanda turnyrinėje lentelėje su 3 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais yra ketvirtoje vietoje.

Šeštadienį 19.30 val. „Amber-Arlanga“ namuose susitiks su dar viena pajėgia Estijos komanda – Tartu „BigBank“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)