Šeštadienį vilniečiai žais Tartu, o šiauliečiai - Rakverėje. Sekmadienį ekipos apsikeis varžovais.

2015 metų Baltijos lygos čempionė „Bigbank“ ekipa šiuo metu turnyro lentelėje užima penktą vietą, bet yra žaidusi keleriomis rungtynėmis mažiau nei artimiausi varžovai.

„Šį savaitgalį žaisime su komandomis, kurios, mano manymu, patenka į geriausių čempionato penketuką pagal žaidimo lygį, komplektaciją, biudžetą ir organizaciją. Tartu komandą sudaro jaunų ir perspektyvių ir patyrusių žaidėju junginys, kartu jau keletą metų demonstruojantis gero lygio žaidimą. Tai turbūt aukščiausia komanda lygoje, todėl jos privalumai bus sava aikštė ir blokai. Jei su tuo susitvarkysime, turėsime gerą progą kovoti dėl taškų“, - kalbėjo Baltijos lygoje pirmaujančio Vilniaus klubo kapitonas Dmitrijus Šlominas.

„Bigbank“ komandoje rungtyniauja Estijos rinktinės libero Raitas Rikbergas, taip pat Latvijos nacionalinės komandos priėmėjas Tomas Vanagas ir stiprus diagonalinis puolėjas kanadietis Bradley Gunteris.

„Visi mūsų žaidėjai yra sveiki ir geros formos. Mes nenuvertiname savo varžovų ir manau, kad laukia gera kova bei puikios rungtynės. Vilniaus komanda yra labai gera, kurios stiprybė blokai ir jungiantis žaidėjas D. Šlominas. Jis sukuria patogias situacijas puolėjams ir suteikia jiems pasitikėjimo. Mes pralaimėjome Estijos taurės turnyro rungtynes Talino „Selver“ ekipai, todėl mums reikia susigrąžinti pasitikėjimą. Baltijos lygoje esame išsikėlę aukštus tikslus ir sieksime patekti į finalą“, - teigė Tartu ekipos strategas Oliveris Luutseppas.

„Rakvere“ komanda Baltijos čempionate tarp 14 ekipų rikiuojasi devinta. Ji praėjusiais metais abu kartus užtikrintai nugalėjo „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ tinklininkus.

„Rakverės komanda mums yra labai nepatogi. Praėjusiame sezone jie mus pranoko visais komponentais. Tai techniška komanda, mėgstanti greitą tinklinį. Manau, kad mums papildomos motyvacijos suteiks noras atsirevanšuoti varžovams už praėjusius metus. Šios dvejos įdomios rungtynės parodys, kokio lygio mes esame ir ar galime konkuruoti su pajėgiausiomis Baltijos ekipomis“, - pabrėžė D. Šlominas.

„Mūsų laukia įdomios rungtynės, nes priešininkai yra panašaus lygio. Pradėjome sezoną žaisdami su stipriausiomis komandomis, todėl dabar esame turnyro lentelėje viduryje, bet dar nepademonstravome savo geriausio žaidimo. Mes tikimės patekti į atkrintamas varžybas, todėl kiekvienas taškas yra labai svarbus“, - savo mintimis pasidalino „Rakvere“ ekipos treneris Urmas Tali.

Baltijos moterų čempionato kovos savaitgalį vyks Alytuje ir Kaune. Alytaus „Prekybos-Paramos“ ir Kauno ASU ekipos priims viešnias iš Latvijos „SK Babite“ ir Rygos RSU-MVS tinklininkes. Tuo tarpu Jonavos „Achema-KKSC“ dvejas rungtynes žais Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją