Praėjusį savaitgalį (rugpjūčio 20-21 d.) Lietuvos čempionais tapę septyniolikti pagal reitingą Arnas Rumševičius ir Lukas Každailis keturių porų A grupės turnyre penktadienį per 29 minutes 2–0 (21:17, 21:10) nugalėjo pirmą reitingą turinčius graikus Angelą ir Vasilei Mandilarius ir, nepriklausomai nuo paskutinės dvikovos, užsitikrino pirmą vietą grupėje ir tiesiogiai pateko į pirmenybių aštuntfinalį.

Trečiame ture lietuviai dar žaidė su dvi nesėkmes patyrusiais armėnais Ašotu Balabekianu ir Ramziku Hakobianu ir laimėjo nieko nelemiantį mačą per 29 minutes 2–0 (21:10, 21:12).

Merginų E grupės antro turo mače penktos pagal skirstymą Indrė Andriukaitytė poroje su Irina Zlobnina po 41 minutę trukusios kovos 2–1 (21:16, 16:21, 15:10) palaužė Izraelio atstovių Katrinos Ziberman ir Anitos Deev (21) pasipriešinimą ir užsitikrino vietą atkrintamose varžybose.

Trečiame ture Lietuvos paplūdimio tinklininkių laukė dvikova dėl pirmos vietos grupėje ir tiesioginio kelialapio į aštuntfinalį su taip pat du susitikimus laimėjusiomis austrėmis Nadine ir Teresa Strauss (12). Mūsiškės buvo pajėgesnės po 36 minučių kovos 2–0 (21:16, 21:18) ir dabar kovos aštuntfinalyje.

Iš viso pirmenybėse Graikijoje dalyvauja po 32-i vaikinų ir merginų poras, suskirstytas į aštuonias grupes vaikinų ir merginų turnyruose o į atkrintamas varžybas pateks po tris geriausias kiekvienos grupės komandas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją