Pirmame sete Lietuvos rinktinė pirmavo 12:9, bet vėliau iniciatyvą perėmė Juodkalnijos komanda. Juodkalnija laimėjo pirmą setą 25:19.

Antrą setą taip pat sėkmingiau pradėjo Lietuva, kuri pirmavo keturių taškų skirtumu 8:4. Vėliau juodkalnietės vėl pakėlė žaidimą į aukštesnį lygį ir laimėjo antrą setą 25:22.

Atkakliame trečiame sete Lietuva sugebėjo pademonstruoti kovingumą ir sušvelninti rezultatą, bet ketvirtajame sete aikštėje dominavo viešnios.

Lietuvos komandai po 13 taškų pelnė Viltė Makauskaitė ir Erika Kliokmanaitė, 11 – Monika Šalkutė.

Juodkalnietė Tatjana Bokan pelnė 22 taškus ir buvo rezultatyviausia rungtynių žaidėja.

„Pritrūko meistriškumo. Mūsų lygis šiek tiek skiriasi. Mes sužaidėme geras rungtynes – momentais mačiau tikrai aukšto lygio tinklinį, ko ankščiau visiškai nepastebėdavau. Visada aukštesnio lygio komanda geriau sužaidžia pabaigas. Labai džiaugiuosi, kad prieš tokią komandą pavyko laimėti setą. Mūsų žaidėjų meistriškumas auga, bet mums vis dar trūksta jėgos puolime. Visos juodkalnietės puolime žaidžia vyrišką tinklinį, o mums dar jėgos trūksta, bet mūsų tikslai nesikeičia – sieksime patekti į kitą etapą“, – po rungtynių kalbėjo Lietuvos rinktinės trenerė Daiva Simokaitienė.

„Rungtynės buvo banguotos, todėl džiaugiuosi, kad įrodėme savo pranašumą. Tikrai galime žaisti geriau ir tikiuosi, kad kaip ir prieš dvejus metus Juodkalnijoje, laimėsime šį turnyrą“, – sake T. Bokan.
Analogiškame turnyre prieš dvejus metus Juodkalnijoje Lietuvos rinktinė pralaimėjo šeimininkėms 0:3 (20:25, 17:25, 15:25).

Šeštadienį Alytaus arenoje 18 val. Lietuva susitiks su Norvegija, o sekmadienį – su Bosnija ir Hercegovina. Bosnės pirmosiose rungtynėse 3-0 nugalėjo norveges.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)