Vasilijaus Matuševo tarptautinio turnyro nugalėtojais tapo Daugpilio universiteto komanda, laimėjusi trijus iš keturių žaistų susitikimų.

Rinktinė galėtų žaisti dar bent du kartus geriau

Pirmosiose dienos rungtynėse su baltarusiais eksperimentuodamas Ramūnas Barauskis išleido naują startinį šešetą be užsienyje rungtyniaujančių žaidėjų, kurio pagrindą sudarė geriau susižaidę Šiaulių „Elga-Master Idea“ tinklininkai. Tačiau pirmajame sete pirmaudami lietuviai daug klydo seto pabaigoje ir baltarusiai jį laimėjo minimalia persvara 26:24, tokiu pačiu rezultatu baigėsi ir antrasis setas. Aikštelėje pasirodęs kovingasis Tomas Vilimas padėjo komandai sėkmingai užbaigti trečiąjį setą 25:23.

Antrasis Lietuvos vyrų rinktinės treneris Tadas Duonėla teigė: „Rinktinė pagal savo pajėgumą galėtų žaisti bent du kartus geriau. Žaidėjus slegia didžiulė atsakomybė, LTU ženklelis ant marškinėlių juos verčia jaustis, tarsi iš jų būtų tikimasi nežinia ko – gal pasaulio čempionais tapti? Jei kiekvienas tinklininkas sužaistų taip, kaip jie žaidžia savo klubuose, vaizdas būtų visai kitoks. Į Europos čempionato atranką išvykstame jau kitą savaitę, daugiau draugiškų varžybų neturėsime, vyrai patys turi susitvarkyti kiekvienas su savo nervais ir atsakomybės našta“.

Rungtynes komentavęs patyręs tinklinio treneris Jonas Adomaitis teigė: „Rinktinės žaidime pasigendu net ne komandinio žaidimo, apie kurį dar anksti kalbėti, bet bent minimalių grupinių veiksmų. Jeigu puolime jau kažkas mezgasi, tai gynyboje vyksta visiškai individualus žaidimas, kiekvienas kovoja už save. Patiko Tomo Vilimo ir Luko Gudo žaidimas, jie savo darbą aikštelėje žino ir atlieka.

Olego Čebialio patirtis taip pat praverčia, jis turi kantrybės, ramumo, kurio kartais pritrūksta emocingam Mantvydui Šukliui, o ir užtvaras geriau stato. Tačiau Mantvydas yra įvairesnis, jis priima sumanius ir netikėtus sprendimus, tad abu jungėjai vienas kitą papildo“.

Nugalėjo turnyro favoritus

Antrosiose dienos rungtynėse su Daugpilio universiteto klubu Lietuvos rinktinės treneriai vėl išleido startinį šeštadienio šešetuką. Kovingiau rungtyniavę lietuviai nugalėjo iki tol pralaimėjimų nepatyrusius latvius 2:1 (19:25, 25:22, 25:15).

Po rungtynių T. Donėla teigė: „Susitikime su latviais jokių drastiškų eksperimentų nevykdėme, išleidome tą pačią startinę sudėtį kaip ir vakar. Tiesiog rinktinė vis labiau susižaidžia, pradeda suprasti vieni kitus, nebe taip slegia jaudulys. Šios pergalės žaidėjams būtinai reikėjo, kad pajustų, jog visgi gali laimėti. Toliau bus tik dar geriau“.

Moterys vėl siautėjo

Lietuvos moterų tinklinio rinktinei nebeprireikė penkių setų įrodyti savo pranašumą prieš latves – azartiškai ir triukšmingai rungtyniavę lietuvės užtikrintai laimėjo 3:0 (25:14, 25:15, 25:19). Tačiau susitikimo sėkmingu pavadinti negalima – komanda patyrė didelių nuostolių, nes traumą gavo pagrindinio šešetuko žaidėja Viltė Makauskaitė. Žiūrovų ovacijų nusipelnė pasiaukojančiai gyvyboje kovojusi libero Inga Vainilavičiūtė, ji ir buvo pripažinta naudingiausia Lietuvos komandos žaidėja.

Turnyro nugalėtojai - latviai

Tarptautinį turnyrą laimėjo Daugpilio universiteto tinklininkai, be vienos pergalės ir vieno pralaimėjimo prieš lietuvius du kartus įveikę Gardino „Legion“ klubą 2:1 (29:27, 16:25, 25:19) ir 2:1 (25:21, 25:21, 25:21).

Latvių treneris Elmaras Rudovičius teigė: „Labai džiaugiamės pakvietimu dalyvauti turnyre, nes jau pradedame ruoštis kitam sezonui, formuojame komandos pagrindą. Kadangi esame patenkinti legionieriumi iš Lietuvos Andžėjumi Savostenoku, pasikvietėme išbandymui ir dar vieną „Flamingo Volley“ žaidėją Robertą Juchnevič. Andžėjus išsiskiria itin kovingu charakteriu, jis niekad nepasiduoda.

Sezono pradžioje jo technika, ypač priėmimas šlubavo, todėl vietoje priimančio puolėjo jis antroje sezono pusėje sėkmingai pavertėme laisvuoju puolėju (opozitu). Manau, mūsų šalims reiktų žaisti dar daugiau draugiškų varžybų, nes latvių ir lietuvių tinklinio mokyklos skiriasi ir abi pusės turi ką viena iš kitos pasimokyti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)