Nors normatyvo (230 cm) lietuvis neįvykdė, tačiau tą pavyko padaryti tik 23 sportininkams, o minimalus dalyvių skaičius šioje rungtyje yra 32. Sportininkai, kuriems normatyvas nepakluso, buvo išrikiuoti pagal geriausius rezultatus, pasiektus nuo praėjusių metų spalio 1-osios.

228 cm Lietuvos čempionate peršokęs A.Glebauskas reitinge pasidalino 26-30-ą pozicijas. Patekimui į Dohą būtų pakakę ir LLAF taurės varžybose pasiekto rezultato, kur mūsiškis įveikė 227 cm.

„Nenustebau sulaukęs kvietimo, nes to tikėjausi. Žinojau, jog turi pakviesti pagal rezultatus. Tačiau kol negauni oficialaus pakvietimo, negali būti įsitikinęs 100 procentų“, – ramiai į žinią reagavo A.Glebauskas.

Paskutinės sportininko varžybos buvo prieš kiek daugiau nei mėnesį – rugpjūčio 10-ąją jis šokinėjo Europos komandiniame čempionate Norvegijoje. Tada Kauno sporto mokyklos „Startas“ ir Vilniaus sporto klubo „Cosma“ atstovas užėmė penktą vietą, peršokęs 215 cm.

„Po Europos komandinio čempionato vis tiek jautėsi, kad reikėjo pasikrauti jėgų, pasidaryti rimtesnių, geresnių treniruočių. Jau nelabai buvo iš ko šokinėti aukštiems rezultatams, tad bet kokiu atveju rugpjūčio mėnesį reikėjo uždirbti stovyklose. Planavome rugsėjo pradžioje porą startų ir nors jų galop neliko, bet negalvojau, kad kas nors apšoks ir nebepateksiu. Buvo visai ramu“, – dėl patekimo į pasaulio čempionatą užtikrintai jautėsi A.Glebauskas.

Pernai geriausias Lietuvos lengvaatlečio rezultatas buvo 226 cm, tad ir pats sportininkas nebuvo garantuotas, jog šį sezoną pavyks prasibrauti į planetos pirmenybes. Svarbiausiomis vasaros sezono varžybomis A.Glebauskas laikė Universiadą, kur pasidabino bronzos medaliu (224 cm). Sėkmingai jis pasirodė ir Europos žaidynėse, užėmęs aukščiausią vietą iš visų lengvaatlečių – penktą (222 cm).

„Treneriai gal net labiau nei aš planavo pasaulio čempionatą, turėjo jį vizijoje. Aš neapsikroviau mintimis, žinojau, kad jei gerai šoksiu, yra galimybė patekti, bet jei ir nešoksiu, tai nieko tokio. Taip gavosi, kad patekau, – sakė Audros Gavelytės ir Algirdo Baranausko auklėtinis. – Pasaulio čempionatas man bus pirmas, be to, jis vyksta netradiciniu laiku, tad nežinau, ko tikėtis. Dohoje norėtųsi artimo asmeniniam rekordui rezultato. Norėčiau patekti į finalą, bet tam reikia parodyti bent 228 cm.“

Beje, šiemet aukštininkų rezultatai kaip niekada glaudūs. Pasaulio čempionate pakartotas geriausias asmeninis rezultatas A.Glebauskui galėtų atnešti ir aukštą vietą.

„Tarp visų sportininkų yra kelių centimetrų skirtumas, sunku pasakyti, kas yra akivaizdus lyderis ar autsaideris. Dabar, kai sušoko Maksimas Nedasekovas (pirmadienį Europos-JAV mače peršoko 235 cm – lengvoji.lt), jis tapo lyderiu, bet visi kiti šokinėja daugmaž toje pačioje terpėje. Sunku pasakyti, kas gerai pasirodys pasaulio čempionate, kas blogai. Pamatysime ten“, – nespėliojo A.Glebauskas.

Teisę dalyvauti pasaulio lengvosios atletikos čempionate iškovojo 11 lietuvių, tačiau dėl patirtos traumos į Dohą nevyks 20 km sportinio ėjimo atstovė Brigita Virbalytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)